Izbornik
NaslovnicaPredgovorSavjetiInfoWallpapers
Blog - kolovoz 2008
petak, kolovoz 29, 2008

"Say Alkmaar, Say Cheese". Tako domaćini opisuju Alkmaar, nizozemski grad sira koji se nalazi svega dvadesetak minuta vožnje vlakom od Amsterdama. Od prvog petka u travnju do zadnjeg u rujnu, na Waagpleinu se održava prava parada sira, odnosno demonstracija koja pokazuje kako se to nekad tržilo. Od vaganja pa do transporta. Hostesa na par jezika objašnjava cijelu proceduru. Gužva u gradu je nevjerojatna, pa je tako i fotkanje dosta otežano. Morao sam slikati «na slijepo», pa kroz glave, ali nadam se da je ipak dovoljno jasno da vam prenesem ovaj zanimljivi nizozemski običaj. Osim cheese marketa, obavezna je i šetnja kroz grad koji je stvarno prekrasan, a pun je i dućana i birceva tako da ima za svakoga ponešto. Ima čak i red light district, pa ako se želite družiti sa mladim ukrajinkama i ostalim prijateljicama noći (i dan), Alkmaar vam i to omogućuje. Ovome se stvarno nisam nadao pa sam se iznenadio kad su se odjednom pored mene pojavile polugole curke koje se migaju ispred crvenih zastora. Tu je i Beatles muzej, jer je Lenonova prva gitara izrađena u ovom gradu, a tu je i muzej piva.

Klik na fotke za veću rezoluciju

Alkmaar

Alkmaar

Alkmaar

Alkmaar

Alkmaar

Alkmaar

Alkmaar

Alkmaar

Alkmaar

Alkmaar

Alkmaar

Alkmaar

Alkmaar

Alkmaar

Alkmaar

Alkmaar

Alkmaar

Alkmaar

Alkmaar

Alkmaar

Alkmaar

Ključne riječi: nizozemska, amsterdam, rotterdam, utrecht, artis zoo, zaanse schans, alkmaar, zandvoort,

ico @ 19:33 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
četvrtak, kolovoz 28, 2008

And now, something completely different, rekli bi Phytonovci. Kako bi malo razbio seriju gradova i arhitekture, evo i malo onog što se dešavalo iznad mene. Naime jedna od lokacija u kojoj smo bili smješteni je relativno blizu aerodroma Schipol, pa kada se poklope svi uvjeti (vjetar, promet...), onda prolaze jako blizu i dosta nisko, pa se sa dvjestotkom na 1.6 crop faktoru mogu snimiti full kadrovi. Ali ja sam većinu snimio iz komfora stana, pa sam ih ipak trebao cropati.

Klik na fotke za veću rezoluciju

Avioni

Avioni

Avioni

Avioni

Avioni

Avioni

Avioni

Avioni

Avioni

Avioni

Avioni

Avioni

Avioni

Avioni

Avioni

Avioni

Avioni

Avioni

Avioni

Avioni

Avioni

Ključne riječi: amsterdam, nizozemska, schipol, airbus, ktm, avion, aerodrom

ico @ 07:51 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
ponedjeljak, kolovoz 25, 2008

Iako mi Bruxelles nije ostao u najboljem sjećanju prošle godine, opet smo se uputili u dvosatnu vožnju i završili u tom čudnom gradu koji je izgubio ljepotu koju je imao prije 20 i više godina (tako kažu stariji). I ovaj puta smo završili u našem restoranu u prolazu ali me hrana nije oduševila. Jeli su se i puževi i list i odrezak i bečki i još neke stvari, ali ništa me nije oduševilo. Bolji bečki sam jeo u zagrebačkim krčmama, a ovo je fini restoran. Živcira me i kaj paradajz salata nije paradajz salata nego paradajz u nekom čudnovatom umaku, a to naravno nigdje ne piše. A i konobari bi mogli izgubiti onaj francuski naglasak koji njihov engleski čini neprepoznatljivim. Ali zato vino nije razočaralo.
Probali smo i belgijski sladoled, ali ne može se mjeriti sa Australian Ice creamom. Pogotovo kad vam ga servira Omar koji jadan ne razumije engleski, a bogme ne shvaća niti kad mu se pokazuje prstima. Na žalost opet nismo išli u Atomium, ali budemo valjda i to jednom obavili. Prava ljepota Bruxellesa su njegove male uličice sa malim kafeima. To je ono pravo. Malo se izdvojite iz onog ubrznog tempa i tmurnih lica. Popijete kavicu u miru ili ispijete koju čašu finog belgijskog piva, podrignete te krenete dalje :-)

Bruxelles

Bruxelles

Bruxelles

Bruxelles

Bruxelles

Bruxelles

Bruxelles

Bruxelles

Bruxelles

Bruxelles

Bruxelles

Bruxelles

Bruxelles

Bruxelles

Bruxelles

Belgija ima genijalne čokolade, u što smo se uvjerili kad smo dobili kutiju Pierre Marcolini čokolada. Znalci kažu jednu od najboljih čokolada na svijetu. Samo pakiranje govori da se tu radi o nečemu posebnom. Vrećica i kutija izgleda kao da ste kupili neke skupe cipele, a ne čokoladu. A sadržaj...me ne može se to riječima opisati.

Bruxelles

Bruxelles
ico @ 19:08 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
subota, kolovoz 23, 2008

Iako je Nizozemska stvarno otvorena prema svim nama nezamislivim stvarima (lake droge, prostitucija, gay brakovi i posvajanje djece), gay parada u Amsterdamu mi je stvarno nešto neočekivano. Znao sam da će biti puno ljudi, ali ovo je stvarno nešto bolesno. Kanali su krcati brodovima,  baš kao i ceste uz kanal. Totalni kaos, a sve to uz tandrkanje techna sa brodova. Oni se vesele (ne znam čemu) i mašu rukama i svojim golim guzicama. Fotke su snimane širce kako bi se pokupila atmosfera. Ono prave freakove jednostavno nisam imao želudac fotkati sa telcem. OK ako su homići, ali zakaj moraju biti polugoli ili imati lance po sebi, oblačiti se u žene... Crni frajer koji izgleda kao izbacivač se obuče u ženu i nabada sa štiklama okolo i ulazi u ženski WC – sick!
Vožnju autom kroz centar zaboravite. Posebna pohvala ide jakim odredima čistoće koji do jutra skroz izglancaju i očiste grad iako je nakon parade izgledao kao svinjac.

Klik na fotku za veću rezoluciju

Amsterdam: Gay parada

Amsterdam: Gay parada

Amsterdam: Gay parada

Amsterdam: Gay parada

Amsterdam: Gay parada

Amsterdam: Gay parada

Amsterdam: Gay parada

Amsterdam: Gay parada

Amsterdam: Gay parada

Amsterdam: Gay parada

Amsterdam: Gay parada

Amsterdam: Gay parada

Amsterdam: Gay parada

Nema više homića...

Amsterdam: Gay parada

Ključne riječi: nizozemska, amsterdam, rotterdam, utrecht, artis zoo, zashen schanse, alkmaar, zandvoort, gay parade

ico @ 11:07 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare
četvrtak, kolovoz 21, 2008

Moja omiljena šetnica u Amsterdamu. Rijeka, farme, friški zrak, bicikli, brodići, veslači, trkači, a svako malo prođe neki prekrasan old timer ili neki super auto tipa Bentley. Sve to znači da ima puno motiva za fotkanje. Najbolja ruta je od vjetrenjače do vjetrenjače, ali ako vam se neda preći cijeli put nije grijeh. Prije ili poslije šetnje užitak je popiti kavu u Kleine Kaffeu koji se nalazi pored prve vjetrenjače (kod ulaza u Amstel park). To je u biti mali poznati restoran u koji dolazi klijentele sa navedenim zanimljivim autima, pa osim pogleda na rijeku imate pred sobom i stvarno lijepe aute. A ako ima vjetra, iznad vas će prolaziti i avioni koji slijeću na Schipol, pa se sa dvjestotkom mogu uloviti fini closeupovi.


Amstel

Amstel

Amstel

Amstel

Amstel

Amstel

Amstel

Amstel

Amstel

Amstel

Amstel

Amstel

Amstel

Amstel

Ključne riječi: nizozemska, amsterdam, rotterdam, utrecht, artis zoo, zaanse schans, alkmaar, zandvoort, gay parade, amstel
ico @ 07:00 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
ponedjeljak, kolovoz 18, 2008

Iako nas ove godine vrijeme i nije služilo, tri tjedna u Amsterdamu su pravi odmor od dosadnog i raskopanog Zagreba. Lijepo je kad svaki da ne čujete Bandić, Sanader, Mesić, poskupljenje, mito, korupcija, nego samo šećete i uživate i ne razmišljate o ničemu drugome. Amsterdam je pun raznih sadržaja i dan jednostavno proleti.

Amsterdam

Dosta toga sam pisao prošle godine u postovima Intro, Ljudi, Arhitektura, Amstel, Artis ZOOMarken i Bruxelles, pa ću sada samo u par nepovezanih crtica riječ dvije o Amsterdamu. Zaboravio sam da tu baš i ne vole novčanice od 100 eura, pa sam opet imao problema. Preporuka je da ako dolazite u Amsterdam, uzmete sitne novčanice kako vaš nebi našetavali. Albert Heijn je nešto kao naš Konzum ali mi u par dućana nisu primili Master card. Samo gotovina. To me se baš i nije dojmilo. Ali mi se sviđalo to kaj provjeravaju potpis na računu i kartici a za veće iznose čak traže i putovnicu ili neki identifikacijski dokument. Dobro je znati i svoj PIN od kreditne kartice jer se polako ukida potpisivanje računa. Sve će ići preko PIN-a.

Amsterdam

Ponovno sam posjetio i Media Markt kako bi pogledao malo foto opreme i kupio miša za MacBook. Taj dućan je prava uživancija. Svi miševi su bili vani tako da sam sve isprobao, pa onda odabrao. Ne moram spominjati niti da imaju puno SLR-ova koje možete pogledati kao i veliku ponudu objektiva, stativa, torbi kartica koje se nalaze u ogromnim košarama i kupujete ih kao kikiriki. Na žalost cijene nisu kikiriki, nego su skoro identične kao kod nas, pa nisam ništa posebno kupio. Malo sam ispipao 5D, pa Nikona D3 i sa suzom u oku krenuo dalje. U vlaku sam se ugodno iznenadio kada nas je gospođa ponudila sa žvakama. Ne sjećam kada sam to doživio u Zagrebu.

Amsterdam

Prošle godine sam nekim čudom propustio probati poznati Australian Ice Cream. Definitivno najbolji sladoled koji sam probao u životu. Definitivno preporuka. Neka vas naziv ne zavara, jer to je nizozemski sladoled. Iako se tu nije previše pušilo po kafićima sada su pušenje skroz zabranili i prava je uživancija sjediti u kafiću bez trovanja i usmrđivanja robe, kose i pluća. I ove godine su me zapanjili redovi koji su se stvorili pred kućom Anne Frank. Nevjerojatno je da se ljudima da toliko čekati da bi vidjeli par soba. Sve fotke su turističkog karaktera jer nažalost nisam imao vremena za namještanja. Nemaju svi živaca da mene čekaju dok mi se sve poklopi za dobar snimak.

Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam volim i zbog puno sadržaja koji kronično nedostaju Zagrebu. Tako je npr. tu prekrasan park Bos, pa već spomenuti Amstel i Amstel park, Beatrix park... Prošle godine nisam posjetio Bos, ali sada sam to nadoknadio biciklističkim vožnjama od cca 18 km po tom prekrasnom parku. Stvarno se čovjek pročisti nakon takve vožnje u tako lijepoj prirodi. Zanimljivo je da je Bos nastao tako da su gradski oci nezaposlenim ljudima dali priliku da nešto rade pa su stvorili taj prekrasan ogromni park.

Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam

Nikako mi nejde u glavu kako su gradske vlasti uspjele očuvati grad od grafita. Ima ih jedino na mjestima gdje je to dozvoljeno i to su lijepi crteži. U tramvajima ili po fasadama ih nisam vidio nigdje. Kod nas maloumni idioti odmah zašaraju i nove fasade.

Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam

Još jedna uživancija mi je bila kada smo se sjeli navečer uz kanal, pa naručili čašu vina i lagano guštali. Mostovi su ukrašeni lampicama, pa to sve lijepo blješti, a svako malo prođe i neki brodić sa veselom ekipom koja sluša muziku, cuga i zabavlja se. U tim trenucima sam htio ubiti za stativ kojeg nisam imao. Za par snimaka je morao poslužiti i stol. Iako u Amsterdamu ima dućana koji rentaju foto opremu, nisam se odvažio na taj čin jer su cijene dosta nerealne. Za cijene nekih objektiva ili aparata možete rentati i auto tako da nisam ništa isprobavao. Također me ugodno iznenadilo i kad je cura pitala da li imaju crno-bijeli film, a prodavač je rekao «Naravno, koji želite». To kod nas nisam čuo jako dugo. Tako da smo mogli birati od Ilforda, Agfe, Kodaka, Fujia, pa broj snimaka, koliko ASA... To je posao.

Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam

Slijede postovi o Artis ZOO-u, Bruxellesu, Zaanshe Schanseu, Alkmaaru, Zandvoortu, Rotterdamu, Utrechtu, Ajaxu, Gay paradi, Amstelu.

Ključne riječi: nizozemska, amsterdam, rotterdam, utrecht, artis zoo, zaanse schans, alkmaar, zandvoort, gay parade

ico @ 20:34 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
Aktualne izložbe

Planovi... / U pripremi...
>>Arhiva
2010
Festival Musica Maxima 2
Decorum II
Oldtimeri - Kockica 2010.
Ušće Mure u Dravu
Gibonni - Toleranca Tour
Drift trening
James Cannon - Tituš
Monique design
XC Sesvete
Tea i Preze
Alfa film studio
Medveščak:Graz99ers
MSU i Avenue Mall
Decorum I
Maja - razno
Bambi Molesterts
Noć muzeja
Cahayabox
Zagrebancije III
Zagrebancije II
2009
7D - prvi video
Jose Carreras i gosti
James & Liam
Dinamo:Temišvar
Medveščak:Jesenice
Medveščak:Olimpija
Medveščak:Linz
Nije beba, curica je
Bajaga
Tommy Emmanuel
Medveščak:Red Bull
Diana Krall
Plesni studio Spin vol.3
Dinamo:Ajax
Plesni studio Spin vol.2
Medveščak:Graz 99ers
Plesni studio Spin vol.1
Medveščak:Villach
Repriza
Oldtimeri - Kockica
Dubrovnik
Široko široko
Croatian Drift Challenge II
ZOO vol. ...?
Maja raste dalje
28. Buzetski dani 2009.
16.nagrada Stubičkih toplica
Aeromiting Zagreb 2009.
Bale
Caritas
Dinamo:Pyunik
Hanžekovićev memorijal 2009.
Irska
 -Dublin
 -Howth
 -Donegal
 -Kylemore Abbeys
 -Connemara
 -Galway
 -Cliffs of Moher
 -Killarney
 -Ring of Kerry
 -Kenmare
 -Cork
 -The Rock of Cashel
 -Kilkenny
 -Powerscourt waterfall
 -Intro
Zagrebačkim ulicama
Kapljice
Lučko
Varaždiranje
Aeromiting Varaždin
Croatian Drift Challenge 09
Medvedgrad
Biker
Dani Dubrave 09 - Auto slalom
Festival vatrometa 09 - Bundek, jezero
Festival vatrometa 09 - FER
Festival vatrometa 09 - Bundek, nasip
Oldtimeri kod HNK
Kodo bubnjari
36. Croatia Delta Rally - Laz 1
36. Croatia Delta Rally - Bundek
Igra s rasvjetom
Majčin dan 2009
Gornjogradske Zagrebancije
James, Ric i Liam - Zagreb
James, Ric i Liam - Zaprešić
James, Ric i Liam - Varaždin
Proljeće
Oldtimer sajam - Strmec
Maja u bio parku Divlje vode
Auto slalom - Velesajam
Stari znanac
James Cannon & The Sinners
Speed day - Grobnik
Vinska apstrakcija
Batman vs. Scarecrow
ZG Indoors 2009.
Zimske radosti - Trakošćan
Plinska kriza
iPod Nano
2008
Sljeme u snijegu
Pro Taekwondo - Druga runda
Pro Taekwondo
Dinamo:Spartak
D700 + 70-200 f/2.8 VR
D700 + 24-70 f/2.8
Cibona:Olympiacos
Maja-nastavak
Automobile Lobotoma #1
Jesenski trakošćan 08
Hrvatska:Andora
Nikon D700 - Samples I
Autoslalom "INA nagrada 2008"
Aeromiting Lučko 2008
Dinamo:Sparta
15. nagrada Stubičkih toplica
3. XCC Jaska 2008.
GO 2008.
 - Rotterdam
 - Zandvoort
 - Amsterdam arena
 - Zaanse Schans
 - Utrecht
 - Artis ZOO
 - Alkmaar
 - Avioni
 - Bruxelles 08
 - Gay parada 08
 - Amstel 08
 - Amsterdam 08
Priroda i društvo II
Priroda i društvo
ORC Karlovac
Beč: Panorame
Beč: Svadba
Beč: Šetnja gradom
Beč: Nogometno ludilo
Dani Dubrave 08 - auto slalom
Kuhinjski session
Trešnja i ostalo
Nogometni turnir Vrtuljak
35. INA Delta BI12
35. INA Delta BI9
35. INA Delta BI8
Kuhinja
Lord of the dance
Srednji vijek
Dinamo - Rijeka
Animal Instinct III
Ručni rad
Cvjećarnica
Maslačci
Klompen
Duh u kući
Bicikl
Vrijeme je za desert
Hugo XX
Konji,ovce i ostalo
Fire eater
Monstrum
Planeti
ZG Auto show 2008.
ORC: Čazma
Pictionary
Ususret ZG Auto showu
Daj si natoči
Makro i f/1.4 igrarije
Zagreb Indoors 2008
Pomrčina Mjeseca
Snježna kraljica-atmosfera
Snježna kraljica-cilj
Snježna kraljica-staza
Money, money, money
Plamteća flaša
Upoznajmo:Petra Glebova
Svjetlosne igre
Samoborski fašnik 08
Plamen II
Živo biće na Marsu
Voda na Marsu
Dimna zavjesa II
Bled i Bohinj
Plamen
Heineken
Šah mat
Maja
Plastiša II
Plastiša
Zimski ugođaj
Foto izazov 2007
2007
Par prigodnih
Dinamo-HSV
Carreras, Bolton i Cetinski
Jesenski Trakošćan
Prsten/Srce
Budo gala
Qarz 2x8s-1M
Maksimirska bajka
Shaolini (F)
Preponsko jahanje
Pogled s Lotršćaka
Šibenik
Fotomaraton
Bruxelles
Marken
Amsterdam: ZOO
Amsterdam: Amstel
Amsterdam: Arhitektura
Špancirfest 2007
Munjevito
Amsterdam: Ljudi
Amsterdam: Intro
More '07
Splash!!!
Dimna zavjesa
Prinove u ZOO-u
U kuhinji...
3D fotke
Festival vatrometa
Dani Dubrave 07 - auto slalom
Viteški turnir
Dosada
34. INA Delta II
34. INA Delta I
SP Stolni tenis
Delirijum tremens
Vjenčanje
Opatija
Jurin slalom
Animal instinct II
Hokej: HRV-TUR
C/B portreti
Hipodrom II
Arhiva Mix III
Track & Drift day
Macro-micro
Nogomet: Din-Haj
Meduza
Pogled s prozora IV
Tenis:ZG IndoorsCB
Tenis: ZG Indoors
Fašnik-pripreme
Pogled s prozora III
Powerball
Old school aparat II
Top 5 za na zid
Vatromet
2006
U magli
Zimske radosti
1.HNL-dvorana
Cibona-Maccabi
Zlatna pirueta
Teksture
James Brown
Rukomet: ZG-FL
Pogled s prozora II
Pogled s prozora
Pozdrav Michaelu
Trakošćan II
Vodene igre
Duhovi
Studena
Arhiva Mix I
Hipodrom
Odlazak
Tik-Tak
Foto manipulacija
Oblaci
Monza 2005
C/B svijet
Ozbiljnost
Špancirfest 2006
Veliki tabor
More '06-Šibenik
More '06-Akvarij
More '06-Vodice
Maribor
Drveni post
Product photo
Interijer
Plitvička jezera
ZG Aeromiting
Rastoke
Koncertne
Izlet u prirodu
Ptičja gripa
Zakaj volim Zagreb..
Trakošćan
Bundek-novo ruho
33. INA Delta-II
33. INA Delta-I
Šetnja uz nasip
ZG Balon
Street Race VG 06
World Press Photo
Promenada
Animal instinct
Nebeska paleta
U susret 402 SR
Varaždinu na placu
ZG Auto show 2006
Buđenje proljeća
Banner trade
http://img164.imageshack.us/img164/7085/banner7fy.jpg
RSS Moj RSS
Brojač posjeta
447604
Index.hr
Nema zapisa.