Izbornik
NaslovnicaPredgovorSavjetiInfoWallpapers
Blog - svibanj 2007
ponedjeljak, svibanj 28, 2007
U subotu je završila ovogodišnja INA Delta, a kao pobjednici su izašli Juraj Šebalj i Toni Klinc u svom Mitsubishi Lanceru Evo IX. Drugi su Bugari Dimitar Iliev i Yanaki Yanakiev također u devetki,  a na treće mjesto su se popeli Francuzi Simon Jean-Joseph i Jack Boyere sa Citroenom C2 S1600. Kompletnu listu skinite na donjem linku.
>Ukupni redoslijed<

Ja sam slikao na Sljemenu gdje su uvjeti bili jako zeznuti. Vozi se kroz šumu, pa sunce probije kroz krošnje i cesta je prošarana sjenom i suncem. Aparat jednostavno kad se radi panning poludi jer se svijetlo stalno mijenja. A na proglašenju pobjednika na trgu je sunce tuklo direktno u nas. Sve u svemu ludilo.
Ključne riječi: 34. INA Delta rally, šebalj, klinc, mitsubishi lancer evo IX, s1600, s2000, auto sport
ico @ 17:08 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
subota, svibanj 26, 2007
Jučer je završio drugi dan 34. INA Delta Croatia Rallya. Ove godine boduje se za europsko prvenstvo pa se prijavilo čak 110 posada u vrlo moćnim autima. Ima tu i N klasa i  A klasa, a posebnu pažnju treba obratiti na S2000 i S1600 - Fiat Punto, Grnde Punto, VW Polo, Citroen C2, Clio RS...
Ja sam bio na Bundeku gdje su pobjedu odnijeli Fontana/Casazza sa svojim Puntom a pobjednici etape su Isik/Kaan u Grande Puntu S2000.
Treba napomenuti da Šebalj/Klinc više nisu u Imprezi nego sada voze Evo IX kao i Crnojević/Maretić koji su konačno dobili konkurentni auto.

Sve detalje oko rallya pogledajte na službenim stranicama
>www.croatiarally.com<

a ovdje možete pratiti rezultate
>www.brzina.net<
Kolega Foto u akciji


Ovako je to izgledalo u boxevima

Ključne riječi: INA Delta Rally, FIA, Šebalj, Klinc, Crnojević, S2000, S1600, Bundek, auto sport
 
ico @ 00:36 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
petak, svibanj 25, 2007
I ove godine u Zagrebu u NSK će biti predstavljene najbolje svjetske novinarske fotografije snimljene u prošloj 2006. godini.
4460 profi fotografa iz 124 zemlje poslalo je 78083 fotki na ovo natjecanja. Ova je osvojila prvu nagradu:


Foto: Spencer Platt

Gospodin Platt će kao nagradu dobiti 10.000€, a Canon će dodati i svoj pro SLR aparat.

U NSK će biti izloženo oko 60-ak fotografija u velikom formatu i uvjeravam vas da se isplati pogledati ovu izložbu.
Otvorenje je danas, a fotke će biti izložene do 11.06.

Ako baš ne možete doći na izložbu, barem ih pogledajte na vašem monitoru.
>World Press Photo<


Ključne riječi: world press photo, NSK, NSB, SPencer Platt, foto izložba
ico @ 12:45 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
srijeda, svibanj 23, 2007
Mnogi na žalost ne znaju ili ne smatraju važnim da se u Zagrebu u Domu sportova od 21. do 27. 05. odigrava svjetsko prvenstvo u stolnom tenisu. Sonic je i ovaj put nabavio akreditacije (doduše uz malo poteškoća :-) , ali nažalost nije slikao jer još nema aparat :-( Ali zato tu je bio Croatico i nezaobilazni Jere.
Ne kužim se u ovaj sport, ali oni koji znaju znanje kažu da su na natjecanje pristigla mnoga jaka imena, pa je šteta da odaziv ljudi nije veći. Ne morate biti ljubitelj ovog sporta da bi mogli uživati. Zavalite se na tribinu i gledajte majstore na djelu.
Novinari su imali svoju posebnu prostoriju gdje su se mogli besplatno okrijepiti vodom i hranom koja dolazi u 13 i 19h. Također su na raspolaganju kompjuteri, odnosno možete se sjesti i sa svojim laptopom. Promo materijal se nije sveo samo na kemijsku olovku, nego se dobije torba u kojoj je multimedijalna razglednica Zagreba, debela brošura svjetskog prvenstva, kapica, majica, naljepnice, privjesak za ključeve i naravno nezaobilazna kemijska. Za svaku pohvalu.
Ping pong je jako zanimljiv i dinamičan i iako je loptica mala i lagana, igrači rade grimase kao da igraju kamena s ramena, pa se može snimiti jako puno zanimljivih detalja.
Moju standardnu jadikovku o rasvjeti u Domu sportova možete copy/pasteati iz nekog drugog posta da se ne ponavljam :-)
Samo ću zamoliti malog od rasvjete: UPALI TE REFLEKTORE!!!

Razvoj ovog prvenstva možete pratiti na službenim stranicama svjetske federacije pošto nisam našao ništa na hrvatskom
>http://www.ittf.com<


Lubomir Pistej


I mala reklama za kraj


Ključne riječi: svjetsko stolnotenisko prvenstvo, liebherr 2007, dom sportova, stolni tenis, ping pong
ico @ 09:18 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
utorak, svibanj 22, 2007


Dubinska oštrina, aberacija, difrakcija, disperzija, ghost, IS, macro, polarizacija, refleksija... sve su to fotografski izrazi koje je dobro znati. Na Canonovim stranicama postoji mali foto rječnik sa objašnjenjima, formula i skicama koji nam može malo olakšati cijelu šumu izraza.

>Foto rječnik<
ico @ 10:56 |Komentiraj | Komentari: 0
nedjelja, svibanj 20, 2007
Ako vam je ovo doručak, ručak i večera, možda bolje da kliknete ovdje :-)


Ključne riječi: delirijum tremens, johnny walker, chivas regal, guinness, jegermeister, baileys, zeleni silvanac, ballantine's
ico @ 19:59 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
subota, svibanj 19, 2007
U suradnji sa Muzejom za umjetnost i obrt predstavljam vam još jednu odličnu izložbu. Povodom Međunarodnog dana muzeja (18.svibnja) SREĆKO BUDEK, od 1996. profesionalni fotograf Muzeja za umjetnost i obrt u Muzeju seljačkih buna / Dvorac Oršić, od 18.05. do 17.06.2007., izlaže fotografske portrete snimljene na istoj lokaciji u prigodi već znamenitog Viteškog turnira.

Dakle,
SREĆKO BUDEK : VIRTUALNO PLEMSTVO / Fotografski portreti Viteškog turnira
Muzej seljačkih buna / Dvorac Oršić
18.05. - 17.06.2007.

>Virtualno plemstvo - Uvod:  Dubravka Osrećki  Jakelić, voditeljice zbirke novije fotografije MUO i predsjednice Hrvatskog muzejskog društva<Riječ dvije o autoru:

"..., rođen u Zagrebu 1964 godine, gdje je završio školu primjenjene umjetnosti, odsjek fotografije.
U Muzeju za umjetnost i obrt radi na mjestu voditelja fotografskog ateliera. Autor je fotografija u mnogim muzejskim izdanjima. Bavi se dokumentarnom i umjetničkom fotografijom. Autor je dvije samostalne izložbe.
Za vrijeme održavanja Viteškog turnira prošle godine snimio je seriju kostimiranih portreta sudionika turnira. Gledajući te fotografije može se slobodno reći da se autor vratio u srednji vijek s fotoaparatom. Fotografije pokazuju portrete plemića, princeza, dvorskih luda, konjanika,ratnika,copernica....
Fotografije su snimljene neprimjetno teleobjektivom iz velike udaljenosti tako da na licima sudionika možemo isčitati osječaje ponosa, pobjede, boli,zadovoljstva,mržnje....
Na mnogim fotografijama uz detalje kostima autor prikazuje i oružje srednjeg vjeka."Ključne riječi: muzej za umjetnost i obrt, MUO, srećko budek, virtualno plemstvo, muzej seljačkih buna, viteški turnir, dvorac oršić
ico @ 21:04 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
petak, svibanj 18, 2007
Prenosim vam pozivnicu Muzeja za umjetnost i obrt.

"Pozivamo Vas da u Muzeju za umjetnost i obrt razgledate izložbu FOTOGRAFIJA kamermana i snimatelja Hrvatske televizije (otvoreno do 27.05.2007.)

Hrvatska televizija i Muzej za umjetnost i obrt surađuju u organizaciji izložbe fotografija kamermana i snimatelja HTV-a od 2001. godine. Izložba je sastavni dio programa kojim se obilježava 15. svibnja, Dan HTV-a (prošle godine obilježena je 50. obljetnica HTV-a).
Do 27. svibnja 2007. posjetitelji Muzeja za umjetnost i obrt moći će razgledati 62 fotografije na temu "Komunikacija". Snimili su ih kamermani i snimatelji HTV-a (18 izlagača) : Marko Buljan, Aleksandra Dabanović, Anton Tan Lumezi, Damir Alter Matijević, Daniel Autischer, Dušan Vugrinec, Jakov Teklić, Lukša Marotti, Markan Radeljić, Miroslav Zadro, Siniša Paruž, Tomislav Effenberger, Tomislav Križić, Vjekoslav Gašpert, Zlatko Milošević, Zoran Kovačević, Zoran Matić i Šime Strikoman.
Tekst u katalogu izložbe ("Komunikacijske karakteristike fotografije") potpisuje doc.dr.sc. Zlatan Gelb."

>Katalog izložbe<


Foto: Šime Strikoman


Foto: Zlatko Milošević


Foto: Tomislav Effenberger


Foto:
Anton Tan Lumezi


Foto: Dušan Vugrinec


Foto: Lukša Marotti

Ključne riječi: foto izložbe, MUO, muzej za umjetnost i obrt, Hrvatska televizija, šime strikoman
ico @ 12:11 |Komentiraj | Komentari: 0
Na današnji dan prije 100 godina rođen je jedan od najvećih hrvatskih fotografa, priznat i u svijetu – Tošo Dabac. Rođen je u Novoj Rači kraj Bjelovara. Krsno ime mu je Teodor Eugen Maria Dabac. Osnovnu školu završio u Novoj Rači. S obitelji se preselio u Samobor. Pohađao je Kraljevsku klasičnu gimnaziju u Zagrebu.Assicurazioni generali


Radio je za "Fanamet film" i MGM ured u Zagrebu kao prevoditelj i osoba zadužena za odnose s javnošću. Uređivao je časopis "Metro-Megafon". Prvi dodir s fotografijom 1924. imao je kod školskog kolege Ivice Sudnika iz Samobora. Prva njegova sačuvana fotografija je panorama Samobora potpisana i datirana 7. ožujka 1925.


Magleno jutro

1929. godine Tošo od oca dobija prvi fotoaparat na smotani plakat. Tri godine kasnije Tošo ima prvu izložbu. Od tad Tošo se potpuno posvećuje fotografiji; slijede izložbe u Pragu, Philadelphiji, Luzernu, Antwerpenu, Beču, Ljubljani, Frankfurtu, Munchenu, New Yorku i dakako, Zagrebu.


Dječak pred rolom

Dive mu se najveći fotografi, kao i najveći teoretičari fotografije. Izlaže s Henrijem Cartier Bressonom, Manom Rayem, Wernerom Bischofom, Laszlom Moholy-Nagyem i Margaret Bourke-White. Dopisnik je berlinskih, pariških i londonskih novinskih agencija, a kao majstor fotografije dobio je niz međunarodno relevantnih priznanja.


U nedjelju
ova mi visi doma na zidu :-)

Tošo Dabac zabilježen je i kao jedan od osnivača i glavnih predstavnika Zagrebačke škole umjetničke fotografije. Nositelj je socijalnog smjera u fotografiji. Snimao je život ulice, prosjake, ljude iz naroda, sajmišta, procesije i putujuće cirkusante, portrete, folklor, životinje, arhitekturu, krajolike i kulturne spomenike na kojima radi do kraja života.


Dolac


U tramvaju

1951. Dobiva titulu majstora fotografije. Zahvaljujući njegovom nećaku, Petru Dapcu, koji se pobrinuo da se neprocijeniva umjetnikova ostavština sačuva, možemo i danas uživati u njegovim fotografijama. 1966. Tošo Dabac poklonio je Muzeju za umjetnost i obrt 43 svoje originalne fotografije.


Trg bana Jelačića

Preminuo je 1970. godine u Zagrebu u autobusu koji ga je vozio doma, na Gornji grad.

Tekst preuzet sa jutarnji.hr, hr.wikipedia.org
Fotografije preuzete sa http://www.pipschipsvideoclips.com/fightclub/dabac/index.htm

Ključne riječi: Tošo Dabac, Petar Dabac, majstor fotografije
ico @ 09:00 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
utorak, svibanj 15, 2007
Ovaj petak mi se sestra udala, pa sam na nagovor uzeo aparat i okinuo par usputnih snimaka.
Svaka čast svim svadbenim fotografima. Stvarno treba imati dobre živce za to.


Ključne riječi: vjenčanje, svadba, pir, svatovi
ico @ 07:59 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
petak, svibanj 4, 2007
Mislio sam staviti naslov „Opatijo bajna“, ali vrijeme me nije poslužilo pa baš i nisam mogao napraviti bajne slike. Nebo je uglavnom bilo sivo/bijelo, a sunca ili nije bilo ili je bilo prejako, tako da su fotke ispadale ili prespaljene ili prehladne. Opatija je prelijepa, pa sam bio dosta ljut kaj nisam mogao napraviti dobre fotke.
Što se tiče povratka, vrijeme je bilo još gore. Nakon što sam konačno našao put za Zagreb (nigdje nema table, a cesta za Rijeku je bila zatvorena, pa okolo naokolo…), nebo se zacrnilo i otvorilo. Ništa nisam vidio, a na prokletoj cesti Zagreb-Rijeka ne možeš nigdje stat sa strane jer ničeg nema. Ali pljusak, noć, loša cesta, jako loša vidljivost, promet u oba smjera i sl. nisu spriječili budale da se ganjaju. Već sam mislio da ću drugi dan biti u crnoj kronici, ali eto na sreću nisam :-)


Vila Žuži Jelinek :-))

Ključne riječi: opatija, lungo mare, istra
ico @ 08:11 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
Aktualne izložbe

Planovi... / U pripremi...
>>Arhiva
2010
Festival Musica Maxima 2
Decorum II
Oldtimeri - Kockica 2010.
Ušće Mure u Dravu
Gibonni - Toleranca Tour
Drift trening
James Cannon - Tituš
Monique design
XC Sesvete
Tea i Preze
Alfa film studio
Medveščak:Graz99ers
MSU i Avenue Mall
Decorum I
Maja - razno
Bambi Molesterts
Noć muzeja
Cahayabox
Zagrebancije III
Zagrebancije II
2009
7D - prvi video
Jose Carreras i gosti
James & Liam
Dinamo:Temišvar
Medveščak:Jesenice
Medveščak:Olimpija
Medveščak:Linz
Nije beba, curica je
Bajaga
Tommy Emmanuel
Medveščak:Red Bull
Diana Krall
Plesni studio Spin vol.3
Dinamo:Ajax
Plesni studio Spin vol.2
Medveščak:Graz 99ers
Plesni studio Spin vol.1
Medveščak:Villach
Repriza
Oldtimeri - Kockica
Dubrovnik
Široko široko
Croatian Drift Challenge II
ZOO vol. ...?
Maja raste dalje
28. Buzetski dani 2009.
16.nagrada Stubičkih toplica
Aeromiting Zagreb 2009.
Bale
Caritas
Dinamo:Pyunik
Hanžekovićev memorijal 2009.
Irska
 -Dublin
 -Howth
 -Donegal
 -Kylemore Abbeys
 -Connemara
 -Galway
 -Cliffs of Moher
 -Killarney
 -Ring of Kerry
 -Kenmare
 -Cork
 -The Rock of Cashel
 -Kilkenny
 -Powerscourt waterfall
 -Intro
Zagrebačkim ulicama
Kapljice
Lučko
Varaždiranje
Aeromiting Varaždin
Croatian Drift Challenge 09
Medvedgrad
Biker
Dani Dubrave 09 - Auto slalom
Festival vatrometa 09 - Bundek, jezero
Festival vatrometa 09 - FER
Festival vatrometa 09 - Bundek, nasip
Oldtimeri kod HNK
Kodo bubnjari
36. Croatia Delta Rally - Laz 1
36. Croatia Delta Rally - Bundek
Igra s rasvjetom
Majčin dan 2009
Gornjogradske Zagrebancije
James, Ric i Liam - Zagreb
James, Ric i Liam - Zaprešić
James, Ric i Liam - Varaždin
Proljeće
Oldtimer sajam - Strmec
Maja u bio parku Divlje vode
Auto slalom - Velesajam
Stari znanac
James Cannon & The Sinners
Speed day - Grobnik
Vinska apstrakcija
Batman vs. Scarecrow
ZG Indoors 2009.
Zimske radosti - Trakošćan
Plinska kriza
iPod Nano
2008
Sljeme u snijegu
Pro Taekwondo - Druga runda
Pro Taekwondo
Dinamo:Spartak
D700 + 70-200 f/2.8 VR
D700 + 24-70 f/2.8
Cibona:Olympiacos
Maja-nastavak
Automobile Lobotoma #1
Jesenski trakošćan 08
Hrvatska:Andora
Nikon D700 - Samples I
Autoslalom "INA nagrada 2008"
Aeromiting Lučko 2008
Dinamo:Sparta
15. nagrada Stubičkih toplica
3. XCC Jaska 2008.
GO 2008.
 - Rotterdam
 - Zandvoort
 - Amsterdam arena
 - Zaanse Schans
 - Utrecht
 - Artis ZOO
 - Alkmaar
 - Avioni
 - Bruxelles 08
 - Gay parada 08
 - Amstel 08
 - Amsterdam 08
Priroda i društvo II
Priroda i društvo
ORC Karlovac
Beč: Panorame
Beč: Svadba
Beč: Šetnja gradom
Beč: Nogometno ludilo
Dani Dubrave 08 - auto slalom
Kuhinjski session
Trešnja i ostalo
Nogometni turnir Vrtuljak
35. INA Delta BI12
35. INA Delta BI9
35. INA Delta BI8
Kuhinja
Lord of the dance
Srednji vijek
Dinamo - Rijeka
Animal Instinct III
Ručni rad
Cvjećarnica
Maslačci
Klompen
Duh u kući
Bicikl
Vrijeme je za desert
Hugo XX
Konji,ovce i ostalo
Fire eater
Monstrum
Planeti
ZG Auto show 2008.
ORC: Čazma
Pictionary
Ususret ZG Auto showu
Daj si natoči
Makro i f/1.4 igrarije
Zagreb Indoors 2008
Pomrčina Mjeseca
Snježna kraljica-atmosfera
Snježna kraljica-cilj
Snježna kraljica-staza
Money, money, money
Plamteća flaša
Upoznajmo:Petra Glebova
Svjetlosne igre
Samoborski fašnik 08
Plamen II
Živo biće na Marsu
Voda na Marsu
Dimna zavjesa II
Bled i Bohinj
Plamen
Heineken
Šah mat
Maja
Plastiša II
Plastiša
Zimski ugođaj
Foto izazov 2007
2007
Par prigodnih
Dinamo-HSV
Carreras, Bolton i Cetinski
Jesenski Trakošćan
Prsten/Srce
Budo gala
Qarz 2x8s-1M
Maksimirska bajka
Shaolini (F)
Preponsko jahanje
Pogled s Lotršćaka
Šibenik
Fotomaraton
Bruxelles
Marken
Amsterdam: ZOO
Amsterdam: Amstel
Amsterdam: Arhitektura
Špancirfest 2007
Munjevito
Amsterdam: Ljudi
Amsterdam: Intro
More '07
Splash!!!
Dimna zavjesa
Prinove u ZOO-u
U kuhinji...
3D fotke
Festival vatrometa
Dani Dubrave 07 - auto slalom
Viteški turnir
Dosada
34. INA Delta II
34. INA Delta I
SP Stolni tenis
Delirijum tremens
Vjenčanje
Opatija
Jurin slalom
Animal instinct II
Hokej: HRV-TUR
C/B portreti
Hipodrom II
Arhiva Mix III
Track & Drift day
Macro-micro
Nogomet: Din-Haj
Meduza
Pogled s prozora IV
Tenis:ZG IndoorsCB
Tenis: ZG Indoors
Fašnik-pripreme
Pogled s prozora III
Powerball
Old school aparat II
Top 5 za na zid
Vatromet
2006
U magli
Zimske radosti
1.HNL-dvorana
Cibona-Maccabi
Zlatna pirueta
Teksture
James Brown
Rukomet: ZG-FL
Pogled s prozora II
Pogled s prozora
Pozdrav Michaelu
Trakošćan II
Vodene igre
Duhovi
Studena
Arhiva Mix I
Hipodrom
Odlazak
Tik-Tak
Foto manipulacija
Oblaci
Monza 2005
C/B svijet
Ozbiljnost
Špancirfest 2006
Veliki tabor
More '06-Šibenik
More '06-Akvarij
More '06-Vodice
Maribor
Drveni post
Product photo
Interijer
Plitvička jezera
ZG Aeromiting
Rastoke
Koncertne
Izlet u prirodu
Ptičja gripa
Zakaj volim Zagreb..
Trakošćan
Bundek-novo ruho
33. INA Delta-II
33. INA Delta-I
Šetnja uz nasip
ZG Balon
Street Race VG 06
World Press Photo
Promenada
Animal instinct
Nebeska paleta
U susret 402 SR
Varaždinu na placu
ZG Auto show 2006
Buđenje proljeća
Banner trade
http://img164.imageshack.us/img164/7085/banner7fy.jpg
RSS Moj RSS
Brojač posjeta
447604
Index.hr
Nema zapisa.