Izbornik
NaslovnicaPredgovorSavjetiInfoWallpapers
Blog - studeni 2007
petak, studeni 30, 2007
Večeras su Jose Carreras, Michael Bolton i Toni Cetinski u pratnji simfonijskog orkestra HRT-a u KC Dražen Petrović održali humanitarni koncert za „Zakladu Ana Rukavina“. Ali navodno će samo dio otići u humanitarne svrhe. Čitajući najave ovog koncerta saznao sam da je Carreras  prebolio leukemiju, pa vjerujem da mu stvarno nije bio problem navratiti u Zagreb.
Kad sam prvi put čuo za ovaj koncert mislio sam da je neka štamparska greška onaj dio gdje piše Toni Cetinski. Nisam ga nikako mogao svrstati uz Carrerasa. Po glavi mi se vrte njegov duet sa Oliverom, „Stari morski vuk“ i slični pjesmuljci. Ali nakon koncerta sam promijenio mišljenje.
Cijena karata je bila od 270kn pa do paprenih 700kn za VIP parter. Ali unatoč cijeni karata, dvorana je bila ispunjena.
Ali. Uvijek ima nekakav ali. Na ulazu su me glatko odbili jer je g. Carreras zabranio slikanje. Zaštitari su mi rekli da s akreditacijom mogu unutra, ali da ne smijem slikati!?!?!?!?
Već sam mislio krenuti doma, ali sam sreo još neke kolege, pa smo sjeli na kavu nakon koje smo krenuli u drugi pokušaj. Ovaj put smo išli na drugi ulaz i imali više sreće. Ako se to tako može nazvati. Pustili su nas unutra, ali smo bili toliko udaljeni da mi se fotkanje sa dvjestotkom činilo kao da imam nekakav širac u ruci. I sve to uz crop faktor. Za neko pristojno fotkanje je valjda trebalo 600mm sa extenderom. I zaboravio sam reći da smo bili u kutu i ispod onog postolja od kamermana pa je bilo fakat blesavo za fotkanje.
 


Ključne riječi: jose carreras michael bolton toni cetinski cibona zaklada ana rukavina

ico @ 23:57 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
srijeda, studeni 28, 2007
Sonic je otkrio odličnu foru kako se barem u mašti proslaviti na naslovnicama svjetski poznatih časopisa.
Stvar se zove MagMyPic i dosta je zabavna. Probajte!

Ključne riječi: naslovnica časopis magmypic cover
ico @ 15:15 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
utorak, studeni 27, 2007
Kao što vidite, na natječaj u organizaciji New Vision Studia je pristiglo jako lijepih fotografija što nam je jako drago. Pošto je ovo pilot, odnosno prvi natječaj, možda to sve izgleda malo konfuzno i nedefinirano, ali ćemo većinu  popraviti u već drugom krugu.
Nekoliko natjecatelja je poslalo 2 ili više fotografije koje ćemo za sada objaviti samo kao izložbene dok će se samo za prvu od njih glasovati. Ubuduće ćemo stavljati samo jednu fotografiju po autoru kako bi situacija bila čišća.

Na desnoj strani bloga je postavljena anketa preko koje ćete dati glas fotografiji koja vam se najviše sviđa. Prema ostalim postocima, dodijelit će se drugo i treće mjesto. Molim vas da pravo glasa iskoristite samo jedan put kako bi sve bilo pošteno. Ovaj problem sa mogućnosti štancanja će vjerojatno biti uklonjen u drugom krugu, ali vjerujem da će i ovdje sve proći fer.
Drugog pobjednika će odlučiti žiri.
Glasovanje će biti omogućeno do 30.11., a 01.12. ćemo objaviti popis pobjednika i nagrade.

Da ne duljim, evo pristiglih fotografija redom kojim su stizale na mail.


Borna Čavrag: "Down the road"


Gordana Sermek: "Savana"


Branimir Fagarazzi: "Ispod lumbrele"


Branimir Fagarazzi: "Jesen na rijeci Cetini"


Branimir Fagarazzi: "Jesen u meni"


Damir Lukačić: "Park"


Viktor Pijerov


Vjekoslav Šabarić


Matea


Matea


Marko Matešić: "Utočište"


Siniša Belina: "Jesen"


Željko Krnčević: Roški slap"


Ivica Brlić: "Listopad"


Goran Trkanjac: "Jesenski mraz"


Saša Knežević


Boris Jakešević


Petar Pavlic

Ključne riječi: new vision studio foto natječaj print nagrade jesen
ico @ 00:01 |Komentiraj | Komentari: 14 | Prikaži komentare
utorak, studeni 20, 2007

UPDATE 23.11.

- Pošto je na natječaj stiglo lijepih fotografija, ne bi bilo u redu da samo jedan posjetitelj osvoji nagradu, pa New Vision Studio daje i utješne nagrade za drugo i treće mjesto. Biti će to po jedan print dimenzija 30x40 cm.
Također ćemo rok prijave produžiti na 26.11.

- Nismo točno definirali broj fotki koje se šalju za natječaj, pa smo od par posjetitelja dobili po dvije fotke. Branimir Fagarazzi je poslao 3 ali uz prijedlog da jedna bude za natječaj a druge samo za gledanje :-)
Naravno, otvoreni smo za sve vaše prijedloge pa slobodno pišite ako znate kako bi ovo mogli poboljšati i učiniti zanimljivijim za sve. Drugi natječaj ćemo onda bolje koncipirati pa nebi trebalo biti ovih "dječjih bolesti".Jučer sam opet stupio u kontakt sa Markom koji u suradnji sa cijenjenim kolegom Mirkom Šorakom otvara New Vision Studio - studio za fotografiju i art print.
O kvaliteti ispisa i tehnologiji koju Marko koristi za print već sam pisao u ovom postu. Ja mogu samo ponoviti da  je kvaliteta više nego vrhunska, te da je  rezultat spoja iskustva grafičke  i fotografske struke.
Od onda se već odlična kvaliteta printa još poboljšala, a cijena smanjila. Da, znam da zvuči predobro, ali istina je.
Tako za pišljivih 15kn na foto papiru možete dobiti fotografiju u dimenzijama 20x30 cm. Za 30 kn ćete dobiti 30x40 cm, dok je 50x70 cm 88kn. Za veće količine daju i popust od 15%. Veće količine su printevi na više od 1m2 , odnosno 17 komada 20x30 cm ili 9 komada 30x40 cm itd. Kao šećer na kraju je mogućnost online narudžbe, a na području Zagreba besplatno dostavljaju fotke za iznose veće od 50kn.
Osim na foto papiru, rade i sa umjetničkim platnom (canvas) i umjetnički strukturiranim (akvarel) papirom, ali su na njima i cijene nešto više. Naravno rade i probne otiske za offset tisak.

Web stranica (http://nvstudio.com.hr) je trenutno u izradi, ali se za sve informacije možete obratiti na marko[at]nvstudio.com.hr ili mirko[at]nvstudio.com.hr

Kako ovo ne bi ostalo na pustim pričama i nečemu što liči na sponzorirani članak, odlučili smo napraviti mini foto natječaj kako bi vas uvjerili u kvalitetu printa.
Pošto je jesen praktički iza nas, siguran sam da ste svoju arhivu napunili sa raznim šarenim fotkama, pa neka tema bude Jesen. Znam da je malo dosadno, ali to sigurno svi imate, a ako vam se ovo svidi, poslije ćemo zadavati zahtjevnije teme.

Nagrada će za sada biti 2 printa po dobitniku u dimenziji  40x60 cm na foto satin papiru gramature 250g/m2. Ako bude odaziva na ovaj natječaj, dečki možda podebljaju fond sa uokvirenom fotkom ili nešto slično, a postoje i naznake velikog natječaja sa ozbiljnom nagradom za sve sudionike mini natječaja. Što je više sudionika, natječaji će se održavati sve češće.

Dva su dobitnika po natječaju, jedan koji dobije najviše glasova od posjetitelja bloga, a drugog pobjednika će odabrati stručni žiri :) u slijedećem sastavu: Kika (dipl. ing. graf. tehnologije), Mirko (okorjeli fotograf :) , Marko (okorjeli grafičar :) i Ico (ne moram posebno predstavljati :)


Dakle na vama je da pošaljete svoju fotku na moj mail (nalazi se na vrhu bloga u predgovoru) u nekoj maloj rezoluciji (oko 800pixela po većoj stranici), a ja ću je prilagoditi za blog i potpisati vas, tako da posjetitelji preko ankete mogu glasati.

Pravila ukratko:
Treba se koliko toliko držati teme natječaja radi lakšeg odabira pobjednika.
Nemojte slati tuđe fotke :)
Ako ste jednom osvojili nagradu, ne znači da ne možete i drugi put, odnosno možete slati svoje fotke na svaki natječaj.
U ovom konkretnom natječaju ne prihvaćamo montirane ili docrtavane fotografije za što će bit prilike u drugim natječajima.
Rok prijave ćemo za sada ostaviti npr. 25.11., ali ću ga po potrebi korigirati.

Eto, toliko za sada. Nadam se da će ovaj natječaj, odnosno natječaji potaknuti vas koji ne printate fotke da tu i tamo neku fotku stavite na papir, a vas koji ste printali po raznim studijima ili na kućnim printerima da si priuštite koji dobar, kvalitetan print. Meni je uvijek ljepše prelistati par odabranih dobrih fotki na kvalitetnom papiru i ispisu nego listati stotine osrednjih fotki na kompjuteru.

Ključne riječi: foto natječaj mirko šorak new vision studio print
ico @ 20:25 |Komentiraj | Komentari: 18 | Prikaži komentare
subota, studeni 17, 2007
...u Zagrebu. Ovogodišnji... Nadam se i zadnji!


ico @ 10:23 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
petak, studeni 16, 2007

ico @ 08:06 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
nedjelja, studeni 11, 2007
Evo još jedne jesenske teme, ovaj put iz Trakošćana koji sam posjetio po tko zna koji put. Danas se nismo odlučili za klasično kruženje oko dvorca nego na dužu šetnjicu oko parka i jezera. Taj krug je potrajao oko 2 sata sa usputnim zaustavljanjima za fotkanje.
Vrijeme je bilo lijepo i vedro (iakoje na DHMZ pisalo da bu kiša), pa sam na par fotki huknuo u objektiv kako bi dobio malo atmosfere, odnosno maglice. Ovaj trik sam prvi put vidio kod Markya i mogu reći da mi se jako sviđa. Besplatan je i efikasan :-)

Ključne riječi: trakošćan dvorac jesen lišće jezero voda
ico @ 20:19 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
srijeda, studeni 7, 2007
Ne mogu se sjetiti gdje sam prvi put vidio ovu foru, ali sam ju danas odlučio isprobati.

Recept:
- jedan prsten (što ljepši bi bilo zgodno)
- jedna zapaljena svijeća
- jedna knjiga (ako ste picajzla, tražite neku sa primjerenim tekstom)
- jedan fotoaparat
- 20 deka duge ekspozicije

 ico @ 21:04 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
Aktualne izložbe

Planovi... / U pripremi...
>>Arhiva
2010
Festival Musica Maxima 2
Decorum II
Oldtimeri - Kockica 2010.
Ušće Mure u Dravu
Gibonni - Toleranca Tour
Drift trening
James Cannon - Tituš
Monique design
XC Sesvete
Tea i Preze
Alfa film studio
Medveščak:Graz99ers
MSU i Avenue Mall
Decorum I
Maja - razno
Bambi Molesterts
Noć muzeja
Cahayabox
Zagrebancije III
Zagrebancije II
2009
7D - prvi video
Jose Carreras i gosti
James & Liam
Dinamo:Temišvar
Medveščak:Jesenice
Medveščak:Olimpija
Medveščak:Linz
Nije beba, curica je
Bajaga
Tommy Emmanuel
Medveščak:Red Bull
Diana Krall
Plesni studio Spin vol.3
Dinamo:Ajax
Plesni studio Spin vol.2
Medveščak:Graz 99ers
Plesni studio Spin vol.1
Medveščak:Villach
Repriza
Oldtimeri - Kockica
Dubrovnik
Široko široko
Croatian Drift Challenge II
ZOO vol. ...?
Maja raste dalje
28. Buzetski dani 2009.
16.nagrada Stubičkih toplica
Aeromiting Zagreb 2009.
Bale
Caritas
Dinamo:Pyunik
Hanžekovićev memorijal 2009.
Irska
 -Dublin
 -Howth
 -Donegal
 -Kylemore Abbeys
 -Connemara
 -Galway
 -Cliffs of Moher
 -Killarney
 -Ring of Kerry
 -Kenmare
 -Cork
 -The Rock of Cashel
 -Kilkenny
 -Powerscourt waterfall
 -Intro
Zagrebačkim ulicama
Kapljice
Lučko
Varaždiranje
Aeromiting Varaždin
Croatian Drift Challenge 09
Medvedgrad
Biker
Dani Dubrave 09 - Auto slalom
Festival vatrometa 09 - Bundek, jezero
Festival vatrometa 09 - FER
Festival vatrometa 09 - Bundek, nasip
Oldtimeri kod HNK
Kodo bubnjari
36. Croatia Delta Rally - Laz 1
36. Croatia Delta Rally - Bundek
Igra s rasvjetom
Majčin dan 2009
Gornjogradske Zagrebancije
James, Ric i Liam - Zagreb
James, Ric i Liam - Zaprešić
James, Ric i Liam - Varaždin
Proljeće
Oldtimer sajam - Strmec
Maja u bio parku Divlje vode
Auto slalom - Velesajam
Stari znanac
James Cannon & The Sinners
Speed day - Grobnik
Vinska apstrakcija
Batman vs. Scarecrow
ZG Indoors 2009.
Zimske radosti - Trakošćan
Plinska kriza
iPod Nano
2008
Sljeme u snijegu
Pro Taekwondo - Druga runda
Pro Taekwondo
Dinamo:Spartak
D700 + 70-200 f/2.8 VR
D700 + 24-70 f/2.8
Cibona:Olympiacos
Maja-nastavak
Automobile Lobotoma #1
Jesenski trakošćan 08
Hrvatska:Andora
Nikon D700 - Samples I
Autoslalom "INA nagrada 2008"
Aeromiting Lučko 2008
Dinamo:Sparta
15. nagrada Stubičkih toplica
3. XCC Jaska 2008.
GO 2008.
 - Rotterdam
 - Zandvoort
 - Amsterdam arena
 - Zaanse Schans
 - Utrecht
 - Artis ZOO
 - Alkmaar
 - Avioni
 - Bruxelles 08
 - Gay parada 08
 - Amstel 08
 - Amsterdam 08
Priroda i društvo II
Priroda i društvo
ORC Karlovac
Beč: Panorame
Beč: Svadba
Beč: Šetnja gradom
Beč: Nogometno ludilo
Dani Dubrave 08 - auto slalom
Kuhinjski session
Trešnja i ostalo
Nogometni turnir Vrtuljak
35. INA Delta BI12
35. INA Delta BI9
35. INA Delta BI8
Kuhinja
Lord of the dance
Srednji vijek
Dinamo - Rijeka
Animal Instinct III
Ručni rad
Cvjećarnica
Maslačci
Klompen
Duh u kući
Bicikl
Vrijeme je za desert
Hugo XX
Konji,ovce i ostalo
Fire eater
Monstrum
Planeti
ZG Auto show 2008.
ORC: Čazma
Pictionary
Ususret ZG Auto showu
Daj si natoči
Makro i f/1.4 igrarije
Zagreb Indoors 2008
Pomrčina Mjeseca
Snježna kraljica-atmosfera
Snježna kraljica-cilj
Snježna kraljica-staza
Money, money, money
Plamteća flaša
Upoznajmo:Petra Glebova
Svjetlosne igre
Samoborski fašnik 08
Plamen II
Živo biće na Marsu
Voda na Marsu
Dimna zavjesa II
Bled i Bohinj
Plamen
Heineken
Šah mat
Maja
Plastiša II
Plastiša
Zimski ugođaj
Foto izazov 2007
2007
Par prigodnih
Dinamo-HSV
Carreras, Bolton i Cetinski
Jesenski Trakošćan
Prsten/Srce
Budo gala
Qarz 2x8s-1M
Maksimirska bajka
Shaolini (F)
Preponsko jahanje
Pogled s Lotršćaka
Šibenik
Fotomaraton
Bruxelles
Marken
Amsterdam: ZOO
Amsterdam: Amstel
Amsterdam: Arhitektura
Špancirfest 2007
Munjevito
Amsterdam: Ljudi
Amsterdam: Intro
More '07
Splash!!!
Dimna zavjesa
Prinove u ZOO-u
U kuhinji...
3D fotke
Festival vatrometa
Dani Dubrave 07 - auto slalom
Viteški turnir
Dosada
34. INA Delta II
34. INA Delta I
SP Stolni tenis
Delirijum tremens
Vjenčanje
Opatija
Jurin slalom
Animal instinct II
Hokej: HRV-TUR
C/B portreti
Hipodrom II
Arhiva Mix III
Track & Drift day
Macro-micro
Nogomet: Din-Haj
Meduza
Pogled s prozora IV
Tenis:ZG IndoorsCB
Tenis: ZG Indoors
Fašnik-pripreme
Pogled s prozora III
Powerball
Old school aparat II
Top 5 za na zid
Vatromet
2006
U magli
Zimske radosti
1.HNL-dvorana
Cibona-Maccabi
Zlatna pirueta
Teksture
James Brown
Rukomet: ZG-FL
Pogled s prozora II
Pogled s prozora
Pozdrav Michaelu
Trakošćan II
Vodene igre
Duhovi
Studena
Arhiva Mix I
Hipodrom
Odlazak
Tik-Tak
Foto manipulacija
Oblaci
Monza 2005
C/B svijet
Ozbiljnost
Špancirfest 2006
Veliki tabor
More '06-Šibenik
More '06-Akvarij
More '06-Vodice
Maribor
Drveni post
Product photo
Interijer
Plitvička jezera
ZG Aeromiting
Rastoke
Koncertne
Izlet u prirodu
Ptičja gripa
Zakaj volim Zagreb..
Trakošćan
Bundek-novo ruho
33. INA Delta-II
33. INA Delta-I
Šetnja uz nasip
ZG Balon
Street Race VG 06
World Press Photo
Promenada
Animal instinct
Nebeska paleta
U susret 402 SR
Varaždinu na placu
ZG Auto show 2006
Buđenje proljeća
Banner trade
http://img164.imageshack.us/img164/7085/banner7fy.jpg
RSS Moj RSS
Brojač posjeta
447604
Index.hr
Nema zapisa.