Izbornik
NaslovnicaPredgovorSavjetiInfoWallpapers
Blog - listopad 2008
četvrtak, listopad 30, 2008ico @ 21:23 |Komentiraj | Komentari: 0
nedjelja, listopad 26, 2008

Ako ste vozač-ica, sigurno ste primjetili povećani broj budala na cestama u zadnje vrijeme. Smanjenju broja idiota ne pomažu niti konstantne fatalne saobraćajke niti povećane kazne. Jedino ne razumijem kako se u zadnjih par godina taj broj budala stalno povećava i kako su prekršaji koje rade sve opasniji. Danas sam u petominutnoj nedjeljnoj vožnji, dakle ceste su dosta prazne, naletio na 5 idiota.

Prvi trojac mi bez pardona uzima prednost na glavnoj cesti. Sjedam na trubu i dajem žmigavac da im dam do znanja da se ne skidam s glavne ceste, a oni jedan za drugim prolaze ispred mene. Dakle nije se jedan provukao, ne dva, nego tri očito maloumna vozača bez ikakvog straha za sebe i svoje suputnike prolaze ispred mene.


Scena druga. Stojim na križanju prvi u redu, skrećem lijevo i čekam da auti koji idu ravno prođu pa da skrenem. Iza mene stoji lobotomikus koji nema živaca čekati da ovi prođu pa da u miru skrenemo nego svojeg skršenog P106 stišče, skreće prije mene, uzima prednost ovima koji idu ravno i zaletava se na pješake koji su bili na zebri. Naravno ja sam taman skretao pa sam se skoro zaletio u njega sa svojom lijevom stranom.  Sve to da bi bio 2 metra ispred. Nevjerojatno.


I šećer na kraju. Dolazim na parking, a inteligencija se na onom parkingu u koji se ulazi na koso, sparkirao bočno. I briga ga kaj je zauzeo 2 ili 3 mjesta i to kaj neće moći izaći ako se pored njega propisno parkiraju auti.

Ocjena lobotomiranosti je 4 od 5. Ipak je bila nedjelja pa nije bilo gužve i to ga je spasilo od najviše ocjene.Ključne riječi: promet, budale, parkiranje,
ico @ 16:51 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
petak, listopad 24, 2008Nakon nekoliko početnih ideja, nakon brojnih foto piva/kava i druženja i nakon 350 mailova vezanih za organizaciju, jučer oko 19h na FER-u je otvorena prva fotoblogerska izložba fotografija radnog naziva „F11“.
Da nas još jednom pobrojim. Marina MARINSHE Filipović, Gordan DEYMOS Gledec, Vlatka VH-PHOTO Hren, Boris FOTO Kukec, Goran GOX Perešin, Martina TYNAS Škrobot, Tomislav SONIC Valent, Igor BLACK_WOOD Vihnanek, Vladimir MEJS Vince, Mario FOTOHOLIK Župančić i autor ovog bloga, ja.


foto: Dario Belić

Prostor nam je dakle ustupio FER na čemu im se zahvaljujemo. Također su nam osigurali i predgovor u katalogu i govor na otvorenju koji je držala Branka Hlevnjak. Pokrili su i troškove tiska kataloga i pozivnica  i naravno cuge i klope.


foto: Dario Belić

Najave ste mogli vidjeti na našim blogovima i na Fotozineu, Fotke.hr, HRPC-u, Ptičici, Net.hr, T-portalu, Večernjem, Planu-B, Indexu...
Zanimljivo je da nas Index trebao medijski pokriti, pa je tako uvjetovao da na katalogu mora biti njihov logo „Powered by Index.hr i Bloger.hr“. Ali taj „Powered“ znači jedino to da su objavili najavu izložbe, baš kao i hrpa ostalih portala i medija koji naravno nisu tražili da ih se stavlja u katalog. Jadno. Moram priznati da sam više očekivao od servisa na kojem svi izlažemo svoje fotke i čiji smo logo stavili na katalog. Ali ovo je ipak samo za rubriku kultura, nema tu Simone i Ante, Thompsona ili ubojstava i ostale hrane za mase. Svejedno hvala im što su naš katalog ukrasili sa svojom crvenom i narančastom bojom.

Na otvorenju se pojavilo dosta ljudi, što fotografa, što prijatelja i rodbine i naravno par neizbježnih padobranaca koji ne propuštaju besplatnu cugu i klopu. Oni koji se nisu mogli pojaviti na otvorenju, mogli su iz topline svog doma uživo vidjeti kako to izgleda na adresi http://izlozba.fer.hr Drago mi je da sam upoznao neke blogere i fotografe koje sam do sada znao samo po imenu na ekranu.


foto: Dario Belić

Sve u svemu, bilo je OK. Drugi puta bi stavio fotke u okvire i paspartu (ako bi bilo love). Ovako mi je to malo izgledalo golo. Ali za prvi puta je dobro.
P.S. više ne znam tko je sve fotkao otvorenje, pa sam pobrstil iz više izvora. Neka mi autor ne zamjeri. Potpisal bum čim saznam kaj je čije.

Ključne riječi: f11, fotoblogeri, izložba fotografija, FER
ico @ 21:22 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
ponedjeljak, listopad 20, 2008

Dani mi jednostavno lete pa sam skoro propustio fotkanje možda najzanimljivije godišnje doba.
Lokacija je bio Trakošćan, po ko zna koji put. Ali nije mi žao, stvarno je prekrasno tamo. Dvorac, jezero, šuma, klopa na jezeru, šetnja, jesenske boje... pravi vikend odmor.

P.S., počeli su naplaćivati 10kn za parking.

Klik na fotke za veću rezoluciju


Ključne riječi: trakošćan, dvorac, jesen, jezero

ico @ 17:17 |Komentiraj | Komentari: 14 | Prikaži komentare
nedjelja, listopad 19, 2008

Klik na fotku za veću rezolucijuico @ 22:38 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
četvrtak, listopad 16, 2008

Kako je Sonic već spomenuo u svom postu, Lolek i Bolek su opet bili na tekmi. Kad smo već kod toga Lolek i Bolek, mislim da ću od sada naša zajednička fotkanja označavati sa ovom fotkom.

Powered by Lolek & Bolek.Tekma mi baš i nije bila neka euforija. Pala su 4 gola, ali mi je to sve nekak kilavo izgledalo. Jedan Lukin promašeni penal, navijanje koje je bilo korektno (ako izuzmemo nepotrebne „Ubi Srbina“ i sl.) , ali nadao sam se da će to malo dinamičnije biti. Čak niti bakljade nije bilo. Jug potpuno prazan. Ne mogu se sjetiti kada na gostujućoj tribini nije bilo niti jednog navijača.

Kaj se tiče samog fotkanja, nekaj su očito štelali po onim lampama, pa je bilo trunku više svijetla koje je malo drugačije kelvinaže, ali još je to daleko od normalnog. U rukama mi je bio i 300mm f/4 L IS, ali nekako mi nije lego. Treba mi puno navikavanja za fiksni objektiv, a pogotovo za nešto sporiji fokus. Ipak mi je draže fotkati sa 70-200 f/2.8 koji mi je puno brže fokusirao i koji naravno ima zoom, pa mogu fotkati i na više dijelova terena.

Klik na fotke za veću rezoluciju


Ključne riječi: sport, nogomet, maksimir, hrvatska, andora, kvalifikacije

ico @ 17:48 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
utorak, listopad 14, 2008
Evo i to će se dogoditi, naša prva skupna izložba.

Klik za veću rezolucijuico @ 20:40 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
nedjelja, listopad 12, 2008

Evo nekoliko fotki iz prve šetnje sa D700 i 14-24.

Klik na fotke za veću rezoluciju

Ključne riječi: Nikon D700, AF-S 14-24 f/2.8

ico @ 20:36 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
subota, listopad 11, 2008

Za  službeno oružje (dakle nije  moj) sam odlučio napraviti switch, prešao sam na tamnu stranu... prešao na Nikon :-) Na ovo sam se odlučio zbog očite Nikonove nadmoćnosti koja je sve jača u zadnje vrijeme. D700 opisuju kao D3 u tijelu D300. To je bilo dovoljno da se odlučim za ovakav potez. Naime u vrijeme kada sam čitao i tražio odgovarajući sustav i aparat, 5D MKII nije bio na tržištu, čak nije bio niti najavljen.
Tijelu će društvo praviti i AF-S 14-24 f/2.8 G ED, AF-S 24-70 f/2.8 G ED i AF-S 70-200 f/2.8 VR i novi fleš SB-900. Za sada je uz aparat jedino širac jer je naš poduzetan zastupnik znao uzeti lovu, ali nije znao isporučiti svu robu. Ne znam da li su lagali kad su rekli da imaju robu na lageru ili su jednostavno prodali tu robu koju su eventualno imali. Nije niti važno. Važno je jedino da je situacija ista i za Canon i za Nikon – katastrofa.

Ovdje ću napisati neko svoje mišljenje o aparatu i usporedbu sa Canonom 20D jer je to jedini aparat koji sam koristio i s kojim ga mogu usporediti. Prave recenzije i pixel peepanje možete naći na puno profi stranica. Mislim da sam dovoljno objektivan jer koristim Canon, a od sada i Nikon, pa nemam razloga prevagnuti ne jednu stranu.

Već pri prvom kontaktu sa aparatom dobio sam dojam da je ovo pravi stroj. Imam manju ruku pa mi aparat i bez gripa odlično leži u ruci čemu pridonose njegova težina i gumirani rukohvat. Prvo što primjećujem je ogroman display od 3“ (u odnosu na 1,8“ na mom 20D). Na njemu se nalazi i plastični dio koji služi za zaštitu ekrana. Osim toga vidim i hrpu prekidače i gumbi za koje nemam pojam kaj rade. Tu mi naravno pomaže manual. Na pozadini mi fali onaj veliki dial kotač koji volim na 20D. Umjesto njega tu je manji kotač koji je u biti gumb i služi za navigaciju. Ispod njega se nalazi prekidač sa tri pozicije kojim se biraju fokusne točke. Za razliku od 20D ovdje se dosta toga radi mehanički, odnosno preko raznih kotačića i prekidača kojih ima posvuda. Tako se bira i Single ili rafalno okidanje, pa servo okidanja, mjerenje svijetlosti i već spomenuti fokus.
Na kotačiću na kojem se bira pojedinačno ili rafalno okidanje se još nalazi i Live view opcije i Self timer. Problem je u tome da se taj kotačić može okretati jedino ako se stisne i drži jedan gumbić pored njega što je dosta nespretno. Za sada mi trebaju dvije ruke da to napravim. Kod 20D se to jednostavno napravi kroz izbornik. Dovoljno je stisnuti jedan gumb i okrenuti Dial kotač. Kada to napravite puno puta, nije problem podešavati bez da gledate u display. S prednje strane imamo još dva funkcijska gumba koji se vjerojatno mogu podesiti.
Dok sam sa 20D znao imati problem sa dioptrijom, odnosno znao se onaj kotačić za dioptriju sam pomaknuti u torbi i sl. Kod D700 to nije moguće jer radi na principu navijanja ručnog sata. Dakle kotačić se mora izvaditi pa podesiti i vratiti u prvu poziciju.

Od stvari koje me smetaju tu je remen koji izgleda kao onaj iz niže Canonove klase. Tanki je i izgleda jeftino. Ugrađeni fleš bi mogao biti izveden bolje. Izgleda mi nekako klimavo i krhko.
Poklopci kaj idu na kraj objektiva i na aparat su nekak mali i blesavi. Glupo se zatvaraju, odnosno lako se otpuste. Na rabljenom objektivu sami opadaju. Ali ostalo je sve savršeno.

Kada sam konačno zašerafio taj 14-24 i vidio taj predivni široki kut nisam skidao osmjeh s lica. Objektiv je ogroman i težak (oko 1kg). Nema navoj za filter jer ima oblik žarulje. To je dosta zeznuto jer se ne može stavit niti zaštitni filter što je kod ovako skupog objektiva po meni dosta veliki problem. Brz je, tih je, oštar, prsteni fino klize...stvarno odličan objektiv.

Ono kaj me najviše zanimalo je kako stvarno izgleda taj visoki ISO i da li je stvarno iskoristiv. I mogu samo potvrditi  sve natpise. ISO 2000 je savršeno iskoristiv. RAW je naravno puno čišći od JPG-a, ali dok se fotka smanji i šum polako nestaje. A ono što ostane mi stvarno ne smeta.


100% Crop JPG100% Crop RAWNakon obrade od 1 minute

Klik na fotku za veću rezoluciju
Klik na fotku za veću rezoluciju
Ovo su bili out of the box dojmovi. Ostatak slijedi kada stigne sva oprema i kada odradim neko konkretnije fotkanje.

Ključne riječi: Nikon D700, 14-24

ico @ 00:12 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
nedjelja, listopad 5, 2008ico @ 20:10 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
subota, listopad 4, 2008
ico @ 14:50 |Komentiraj | Komentari: 0
četvrtak, listopad 2, 2008

Nakon posta u Maksimiru, Dinamo i Sparta su si nametali po 3 komada u Pragu i tako je Dinamo osigurao nastup u Kupu UEFA. Ali naravno nakon kaj su mi pojeli ovo malo živaca.ico @ 22:14 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentareico @ 20:59 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
Aktualne izložbe

Planovi... / U pripremi...
>>Arhiva
2010
Festival Musica Maxima 2
Decorum II
Oldtimeri - Kockica 2010.
Ušće Mure u Dravu
Gibonni - Toleranca Tour
Drift trening
James Cannon - Tituš
Monique design
XC Sesvete
Tea i Preze
Alfa film studio
Medveščak:Graz99ers
MSU i Avenue Mall
Decorum I
Maja - razno
Bambi Molesterts
Noć muzeja
Cahayabox
Zagrebancije III
Zagrebancije II
2009
7D - prvi video
Jose Carreras i gosti
James & Liam
Dinamo:Temišvar
Medveščak:Jesenice
Medveščak:Olimpija
Medveščak:Linz
Nije beba, curica je
Bajaga
Tommy Emmanuel
Medveščak:Red Bull
Diana Krall
Plesni studio Spin vol.3
Dinamo:Ajax
Plesni studio Spin vol.2
Medveščak:Graz 99ers
Plesni studio Spin vol.1
Medveščak:Villach
Repriza
Oldtimeri - Kockica
Dubrovnik
Široko široko
Croatian Drift Challenge II
ZOO vol. ...?
Maja raste dalje
28. Buzetski dani 2009.
16.nagrada Stubičkih toplica
Aeromiting Zagreb 2009.
Bale
Caritas
Dinamo:Pyunik
Hanžekovićev memorijal 2009.
Irska
 -Dublin
 -Howth
 -Donegal
 -Kylemore Abbeys
 -Connemara
 -Galway
 -Cliffs of Moher
 -Killarney
 -Ring of Kerry
 -Kenmare
 -Cork
 -The Rock of Cashel
 -Kilkenny
 -Powerscourt waterfall
 -Intro
Zagrebačkim ulicama
Kapljice
Lučko
Varaždiranje
Aeromiting Varaždin
Croatian Drift Challenge 09
Medvedgrad
Biker
Dani Dubrave 09 - Auto slalom
Festival vatrometa 09 - Bundek, jezero
Festival vatrometa 09 - FER
Festival vatrometa 09 - Bundek, nasip
Oldtimeri kod HNK
Kodo bubnjari
36. Croatia Delta Rally - Laz 1
36. Croatia Delta Rally - Bundek
Igra s rasvjetom
Majčin dan 2009
Gornjogradske Zagrebancije
James, Ric i Liam - Zagreb
James, Ric i Liam - Zaprešić
James, Ric i Liam - Varaždin
Proljeće
Oldtimer sajam - Strmec
Maja u bio parku Divlje vode
Auto slalom - Velesajam
Stari znanac
James Cannon & The Sinners
Speed day - Grobnik
Vinska apstrakcija
Batman vs. Scarecrow
ZG Indoors 2009.
Zimske radosti - Trakošćan
Plinska kriza
iPod Nano
2008
Sljeme u snijegu
Pro Taekwondo - Druga runda
Pro Taekwondo
Dinamo:Spartak
D700 + 70-200 f/2.8 VR
D700 + 24-70 f/2.8
Cibona:Olympiacos
Maja-nastavak
Automobile Lobotoma #1
Jesenski trakošćan 08
Hrvatska:Andora
Nikon D700 - Samples I
Autoslalom "INA nagrada 2008"
Aeromiting Lučko 2008
Dinamo:Sparta
15. nagrada Stubičkih toplica
3. XCC Jaska 2008.
GO 2008.
 - Rotterdam
 - Zandvoort
 - Amsterdam arena
 - Zaanse Schans
 - Utrecht
 - Artis ZOO
 - Alkmaar
 - Avioni
 - Bruxelles 08
 - Gay parada 08
 - Amstel 08
 - Amsterdam 08
Priroda i društvo II
Priroda i društvo
ORC Karlovac
Beč: Panorame
Beč: Svadba
Beč: Šetnja gradom
Beč: Nogometno ludilo
Dani Dubrave 08 - auto slalom
Kuhinjski session
Trešnja i ostalo
Nogometni turnir Vrtuljak
35. INA Delta BI12
35. INA Delta BI9
35. INA Delta BI8
Kuhinja
Lord of the dance
Srednji vijek
Dinamo - Rijeka
Animal Instinct III
Ručni rad
Cvjećarnica
Maslačci
Klompen
Duh u kući
Bicikl
Vrijeme je za desert
Hugo XX
Konji,ovce i ostalo
Fire eater
Monstrum
Planeti
ZG Auto show 2008.
ORC: Čazma
Pictionary
Ususret ZG Auto showu
Daj si natoči
Makro i f/1.4 igrarije
Zagreb Indoors 2008
Pomrčina Mjeseca
Snježna kraljica-atmosfera
Snježna kraljica-cilj
Snježna kraljica-staza
Money, money, money
Plamteća flaša
Upoznajmo:Petra Glebova
Svjetlosne igre
Samoborski fašnik 08
Plamen II
Živo biće na Marsu
Voda na Marsu
Dimna zavjesa II
Bled i Bohinj
Plamen
Heineken
Šah mat
Maja
Plastiša II
Plastiša
Zimski ugođaj
Foto izazov 2007
2007
Par prigodnih
Dinamo-HSV
Carreras, Bolton i Cetinski
Jesenski Trakošćan
Prsten/Srce
Budo gala
Qarz 2x8s-1M
Maksimirska bajka
Shaolini (F)
Preponsko jahanje
Pogled s Lotršćaka
Šibenik
Fotomaraton
Bruxelles
Marken
Amsterdam: ZOO
Amsterdam: Amstel
Amsterdam: Arhitektura
Špancirfest 2007
Munjevito
Amsterdam: Ljudi
Amsterdam: Intro
More '07
Splash!!!
Dimna zavjesa
Prinove u ZOO-u
U kuhinji...
3D fotke
Festival vatrometa
Dani Dubrave 07 - auto slalom
Viteški turnir
Dosada
34. INA Delta II
34. INA Delta I
SP Stolni tenis
Delirijum tremens
Vjenčanje
Opatija
Jurin slalom
Animal instinct II
Hokej: HRV-TUR
C/B portreti
Hipodrom II
Arhiva Mix III
Track & Drift day
Macro-micro
Nogomet: Din-Haj
Meduza
Pogled s prozora IV
Tenis:ZG IndoorsCB
Tenis: ZG Indoors
Fašnik-pripreme
Pogled s prozora III
Powerball
Old school aparat II
Top 5 za na zid
Vatromet
2006
U magli
Zimske radosti
1.HNL-dvorana
Cibona-Maccabi
Zlatna pirueta
Teksture
James Brown
Rukomet: ZG-FL
Pogled s prozora II
Pogled s prozora
Pozdrav Michaelu
Trakošćan II
Vodene igre
Duhovi
Studena
Arhiva Mix I
Hipodrom
Odlazak
Tik-Tak
Foto manipulacija
Oblaci
Monza 2005
C/B svijet
Ozbiljnost
Špancirfest 2006
Veliki tabor
More '06-Šibenik
More '06-Akvarij
More '06-Vodice
Maribor
Drveni post
Product photo
Interijer
Plitvička jezera
ZG Aeromiting
Rastoke
Koncertne
Izlet u prirodu
Ptičja gripa
Zakaj volim Zagreb..
Trakošćan
Bundek-novo ruho
33. INA Delta-II
33. INA Delta-I
Šetnja uz nasip
ZG Balon
Street Race VG 06
World Press Photo
Promenada
Animal instinct
Nebeska paleta
U susret 402 SR
Varaždinu na placu
ZG Auto show 2006
Buđenje proljeća
Banner trade
http://img164.imageshack.us/img164/7085/banner7fy.jpg
RSS Moj RSS
Brojač posjeta
447604
Index.hr
Nema zapisa.