Izbornik
NaslovnicaPredgovorSavjetiInfoWallpapers
Blog - listopad 2007
srijeda, listopad 31, 2007
ico @ 23:56 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
utorak, listopad 30, 2007
Ovako je moj ubogi senzor izgledao prije...a ovako nakon čišćenja sa Swabom. Vrlo efikasno, nema što.Možda sam trebao još malo bolje očistiti jer se vidi još neka fleka, ali prema onim mikroorganizmima, ovo je čistina.

Ključne riječi: čišćenje senzora swab eclipse
ico @ 13:30 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
nedjelja, listopad 28, 2007
Budo gala je priredba koju je 1989. organizirao Norbert Schiffer. To je skup demonstracija raznih borilačkih vještina. Bili su prikazani karate, nanbudo, tae-kwon-do, kung-fu...
Za organizaciju u Zagrebu odgovoran je bio Branko Cikatić, naš proslavljeni borac (prvi prvak u K1, višestruki prvak u full contactu, tajlandskom boksu...). Iako njegovo ime u svijetu borbe puno znači, sama organizacija i nije bila na nivou. Prvenstveno ću se naravno požaliti na svijetlo koje je bilo katastrofalno. Samo ću reći da sam slikao na ISO 3200, f/4 1/320 s i da su fotke skroz mračne kao što i vidite. Čak su se kolege Sonic i Senčar mučili sa manjim blendama. Sa razglasa koji je na početku bio jedva razumljiv, nekako sam načuo da se ne smije slikati sa flešom, što je i logično zbog koncentracije boraca. Ali ono što nije logično je to da je g. Schiffer stalno blicao sa svojim ugrađenim flešom kao i neki borci koji su imali i eksterne fleševe. Na službenom papiru koji smo dobili, nisu bila navedena imena svih boraca koji su nastupali, kao niti redoslijed pojavljivanja.
Ali tu smo došli zbog boraca koji su svoj posao dobro odradili (neki malo manje dobro, ali nema veze). Moji favoriti su definitivno Lee, Pham Xuan Tong, samuraji, drunken master i definitivno naša Nanbudo postava.Dragon dance
Točka Drunken master
Guido Kessler - kralj nunčaka
Earl Blijd - Pantera iz Curacaoa. Čovjek se nakon teške teške prometne nesreće ipak pojavljuje na ovakvim manifestacijama.
Samuraji. Vrlo dojmljivi likovi. Jedino je jedan konj bio malo nervozan pa nije baš mogao stajati na mjestu. I naravno krenuo prema meni, pa mi nije baš bilo svejedno.


Majstor Lee razbija betonske blokove glavom. Zadnja dva puta je završio u bolnici ali u zagrebu je sve polomio bez većih problema.
Evo i malo razonode
Pham Xuan Tong se sprema za svoj nastup - rezanje ananasa na glavama i vratovima svojih pomoćnika. Upitan kako zna kada treba zaustaviti mač, majstor odgovara "Kada osjetim ljudski grkljan" :-)
Organizatori:  Norbert Schiffer i Branko Cikatić


Ključne riječi: budo gla borilačke vještine branko cikatić karata tae kwon do judo jiu jitsu tajlandski boks
ico @ 21:59 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
srijeda, listopad 24, 2007
Stari je dofurao još jednu šklopociju. Ovaj put se radi o Quarz  2x8s-1M, filmskoj kameri ruskog podrijetla. Proizvodila se od 1960. do 1980. Kamera je skroz nova. Praktički nikad nije vađena iz kutije niti je ikad snimano s njom tako da je potpuno očuvana.
Ovdje su neki tehnički podaci, a dole je par fotki.
Ako netko želi dati ogromne novce za nju ili ako je član nekog kino/video.. saveza/grupe, pa mu treba neka se javi.
Ključne riječi: filmska kamera quarz 2x8s-1m rusija SSSR
ico @ 08:01 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
utorak, listopad 23, 2007


ico @ 10:59 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
subota, listopad 20, 2007
Može biti ovako lijepo... ili ovako ružno...ico @ 22:37 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
utorak, listopad 16, 2007
U subotu na povratku iz Maksimira nabasali smo na maratonce. Detalje o samom natjecanju ne znam, ali sam svejedno okinuo par fotki kad su već bili tamo.Ključne riječi: zagrebački maraton sport trčanje atletika
ico @ 08:22 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
nedjelja, listopad 14, 2007
Jesen je kao stvorena za šetnju Maksimirom. Sada je možda još malo prerano za najimpresivnije snimke, ali svakako se isplati protegnuti noge i udahnuti malo friškog zraka. Boje bi mogle doći do izražaja za koji tjedan kada bi mogle biti u svojem punom spektaru.

Ovim putem se zahvaljujem kolegi Fotoholiku koji mi je ustupio svoju Sigmu 10-20 sa polarizatorom koja se izvrsno pokazala u ovoj šetnji. Također sam koristio i njegov stativ koji je došao do punog izražaja u malo opasnijim uvjetima gdje bi se moj plastiša već deset puta prevrnuo u vodu :-)

Mali update. Dok sam slikao prišao mi je gospon čuvar i pitao da li imam dozvolu i za koga slikam. Rekao sam da je privatno pa je otišao. Nisam pojma imao da se i tu treba tražiti neka dozvola za fotkanje.

Ključne riječi: maksimir jesen slap voda lišće listopad boje
ico @ 19:39 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
četvrtak, listopad 11, 2007
Nakon dvije godine vraćam se u malu dvoranu Doma sportova na demonstracije Shaolina. Radni showa naziv je „SHAOLIN WUDANG - Druga strana Kine“. Ovaj puta kao fotograf. Kolega mi je i ovaj puta bio Sonic.
Bilo je tu kung-fua, mahanja lepezama i oružjem, meditacije, sviranja, a ljude je naravno oduševilo lomljenje cigli, štangi, nabijanje na koplja i sl. A posebno jak pljesak uvijek dobiju najmlađi – klinci od kojih 6 godina.
Iako poznavaoci ove tematike za ovakve grupe kažu da su fejkeri i da pravi Shaolini ne napuštaju svoje hramove i ne mlate pare okolo, ja sam svejedno oduševljen ovom demonstracijom, bili ovo pravi Shaolini ili ne.
Najava „Drevna Kina s odličnim, modernim video projekcijama i rasvjetom…“ baš i nije stajala jer je rasvjeta bila katastrofalna. Jednostavno premalo svijetla koje je unakaženo sa šaranjem reflektorima u kričavim bojama koji su po meni potpuno ubili atmosferu. Zbog toga su fotke kakve jesu. Možda se dalo još bolje korigirati, ali radio sam to jučer oko ponoći, pa je i ovo dobro ispalo s obzirom na umor.
Post je malo poduži, odnosno ima puno fotki, ali nisam znal kaj da izbacim.Ključne riječi: SHAOLIN WUDANG Druga strana Kine hram samostan kung fu zen budizam dom sportova demonstracije
ico @ 09:00 |Komentiraj | Komentari: 15 | Prikaži komentare
utorak, listopad 9, 2007
Evo da zadnji post bude fotografski.
U srijedu će biti i novih fotki...

ico @ 09:36 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
četvrtak, listopad 4, 2007
Malo gledam kak je bilo na drugom zagrebačkom maratonu i nabasam na listu nagrada.
Obratite pažnju na 6. i 7. nagradu :-) A posebno je zanimljiva 6. i 7. nagrada za natjecatelje do 16 godina, dakle maloljetnike :-))
Prave fotografske nagrade...

 
ico @ 12:10 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
srijeda, listopad 3, 2007
Senzor mi je koma. Bilo je OK dok su se točkice od prašine vidjele pri malim otvorima blende, ali sad se već na f/11 vide muce, a ne točkice. Strašno.
Mislim da je kriv moj tatek koji mijenja objektive kao na svojim analognim aparatima. Kriva je naravno i moja lijenost. Neda mi se žicat ljude da mi to čiste. A tu je i škrtost. Nedam pare za čišćenje u servisu. Kao ne zarađujem novce s fotićem pa me baš briga. Ali kaj sad kad se stvarno mora čistiti?

Tu je nekoliko izbora:

1. Ručna pumpicaOna se svugdje može kupiti i ne košta puno. Problem je kaj zrak ne izlazi pod jakim pritiskom i skine samo onu finu prašinu koja se nije primila. Ukratko, ne pomaže mi.

2. Pumpica sa CO2 punjenjemMože se kupiti u prizmi i isto nije preskupa (oko stotinjak kuna). Fino radi do jedne granice koju sam ja nažalost prešao. Naravno ne smijete roknuti zrak direktno iz patrone, nego preko slamke koja služi kao reducirung. Pošto je punjena sa CO2, mora se puhati u rafalima da vam se prsti ne udrvene od hladnoće navoja.

3. Kompresor
Na kompresoru bi se moglo nafrljiti da otpuše puno toga sa senzora, ali to baš nije zdravo za senzor koji je dosta osjetljiv. A navodno može biti problema ako zrak koji ispuhuje nije dovoljno dobro filtriran, pa vam može zakeljiti novu prašinu na senzor. Jupili dupili!

4. SwabSenzor se može očistiti i pomoću Swaba i Eclipse tekućine. Naručite Swab i tekućinu za vaš senzor (npr. za 20D je tip tekućine Eclypse, tip Swaba je 2, a širina 17) i pročitajte uputu o čišćenju te se bacite na posao.
Detalji se nalaze ovdje.

5. Dust AidOvo je zanimljivo. Paket se sastoji od držača par „jastučića“ koji se gornjom stranom lijepi za te držače, a na donjoj je također ljepljiv, pa se prašina skida tunkanjem senzora.
Ovdje je sve detaljno objašnjeno.
 
Ima još toga. Ak se sjetim budem nadopunio.
Da bi vidjeli koliko vam je senzor stvarno zmazan, zatvorite blendu na cca 22 i okinite ili u čisto nebo ili papir ili nešto sl. Onda ćete vidjeti svu finu prašinicu koja se udomila na vašem senzoru.
Kod samog čišćenja je bitno da vam je baterija skroz puna i da je u prostoriji po mogućnosti što manje prašine. Naravno sve se mora raditi lagano bez jakih pritisaka i sl.

Ključne riječi: čišćenje senzora swab co2 dust aid

ico @ 16:00 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
Aktualne izložbe

Planovi... / U pripremi...
>>Arhiva
2010
Festival Musica Maxima 2
Decorum II
Oldtimeri - Kockica 2010.
Ušće Mure u Dravu
Gibonni - Toleranca Tour
Drift trening
James Cannon - Tituš
Monique design
XC Sesvete
Tea i Preze
Alfa film studio
Medveščak:Graz99ers
MSU i Avenue Mall
Decorum I
Maja - razno
Bambi Molesterts
Noć muzeja
Cahayabox
Zagrebancije III
Zagrebancije II
2009
7D - prvi video
Jose Carreras i gosti
James & Liam
Dinamo:Temišvar
Medveščak:Jesenice
Medveščak:Olimpija
Medveščak:Linz
Nije beba, curica je
Bajaga
Tommy Emmanuel
Medveščak:Red Bull
Diana Krall
Plesni studio Spin vol.3
Dinamo:Ajax
Plesni studio Spin vol.2
Medveščak:Graz 99ers
Plesni studio Spin vol.1
Medveščak:Villach
Repriza
Oldtimeri - Kockica
Dubrovnik
Široko široko
Croatian Drift Challenge II
ZOO vol. ...?
Maja raste dalje
28. Buzetski dani 2009.
16.nagrada Stubičkih toplica
Aeromiting Zagreb 2009.
Bale
Caritas
Dinamo:Pyunik
Hanžekovićev memorijal 2009.
Irska
 -Dublin
 -Howth
 -Donegal
 -Kylemore Abbeys
 -Connemara
 -Galway
 -Cliffs of Moher
 -Killarney
 -Ring of Kerry
 -Kenmare
 -Cork
 -The Rock of Cashel
 -Kilkenny
 -Powerscourt waterfall
 -Intro
Zagrebačkim ulicama
Kapljice
Lučko
Varaždiranje
Aeromiting Varaždin
Croatian Drift Challenge 09
Medvedgrad
Biker
Dani Dubrave 09 - Auto slalom
Festival vatrometa 09 - Bundek, jezero
Festival vatrometa 09 - FER
Festival vatrometa 09 - Bundek, nasip
Oldtimeri kod HNK
Kodo bubnjari
36. Croatia Delta Rally - Laz 1
36. Croatia Delta Rally - Bundek
Igra s rasvjetom
Majčin dan 2009
Gornjogradske Zagrebancije
James, Ric i Liam - Zagreb
James, Ric i Liam - Zaprešić
James, Ric i Liam - Varaždin
Proljeće
Oldtimer sajam - Strmec
Maja u bio parku Divlje vode
Auto slalom - Velesajam
Stari znanac
James Cannon & The Sinners
Speed day - Grobnik
Vinska apstrakcija
Batman vs. Scarecrow
ZG Indoors 2009.
Zimske radosti - Trakošćan
Plinska kriza
iPod Nano
2008
Sljeme u snijegu
Pro Taekwondo - Druga runda
Pro Taekwondo
Dinamo:Spartak
D700 + 70-200 f/2.8 VR
D700 + 24-70 f/2.8
Cibona:Olympiacos
Maja-nastavak
Automobile Lobotoma #1
Jesenski trakošćan 08
Hrvatska:Andora
Nikon D700 - Samples I
Autoslalom "INA nagrada 2008"
Aeromiting Lučko 2008
Dinamo:Sparta
15. nagrada Stubičkih toplica
3. XCC Jaska 2008.
GO 2008.
 - Rotterdam
 - Zandvoort
 - Amsterdam arena
 - Zaanse Schans
 - Utrecht
 - Artis ZOO
 - Alkmaar
 - Avioni
 - Bruxelles 08
 - Gay parada 08
 - Amstel 08
 - Amsterdam 08
Priroda i društvo II
Priroda i društvo
ORC Karlovac
Beč: Panorame
Beč: Svadba
Beč: Šetnja gradom
Beč: Nogometno ludilo
Dani Dubrave 08 - auto slalom
Kuhinjski session
Trešnja i ostalo
Nogometni turnir Vrtuljak
35. INA Delta BI12
35. INA Delta BI9
35. INA Delta BI8
Kuhinja
Lord of the dance
Srednji vijek
Dinamo - Rijeka
Animal Instinct III
Ručni rad
Cvjećarnica
Maslačci
Klompen
Duh u kući
Bicikl
Vrijeme je za desert
Hugo XX
Konji,ovce i ostalo
Fire eater
Monstrum
Planeti
ZG Auto show 2008.
ORC: Čazma
Pictionary
Ususret ZG Auto showu
Daj si natoči
Makro i f/1.4 igrarije
Zagreb Indoors 2008
Pomrčina Mjeseca
Snježna kraljica-atmosfera
Snježna kraljica-cilj
Snježna kraljica-staza
Money, money, money
Plamteća flaša
Upoznajmo:Petra Glebova
Svjetlosne igre
Samoborski fašnik 08
Plamen II
Živo biće na Marsu
Voda na Marsu
Dimna zavjesa II
Bled i Bohinj
Plamen
Heineken
Šah mat
Maja
Plastiša II
Plastiša
Zimski ugođaj
Foto izazov 2007
2007
Par prigodnih
Dinamo-HSV
Carreras, Bolton i Cetinski
Jesenski Trakošćan
Prsten/Srce
Budo gala
Qarz 2x8s-1M
Maksimirska bajka
Shaolini (F)
Preponsko jahanje
Pogled s Lotršćaka
Šibenik
Fotomaraton
Bruxelles
Marken
Amsterdam: ZOO
Amsterdam: Amstel
Amsterdam: Arhitektura
Špancirfest 2007
Munjevito
Amsterdam: Ljudi
Amsterdam: Intro
More '07
Splash!!!
Dimna zavjesa
Prinove u ZOO-u
U kuhinji...
3D fotke
Festival vatrometa
Dani Dubrave 07 - auto slalom
Viteški turnir
Dosada
34. INA Delta II
34. INA Delta I
SP Stolni tenis
Delirijum tremens
Vjenčanje
Opatija
Jurin slalom
Animal instinct II
Hokej: HRV-TUR
C/B portreti
Hipodrom II
Arhiva Mix III
Track & Drift day
Macro-micro
Nogomet: Din-Haj
Meduza
Pogled s prozora IV
Tenis:ZG IndoorsCB
Tenis: ZG Indoors
Fašnik-pripreme
Pogled s prozora III
Powerball
Old school aparat II
Top 5 za na zid
Vatromet
2006
U magli
Zimske radosti
1.HNL-dvorana
Cibona-Maccabi
Zlatna pirueta
Teksture
James Brown
Rukomet: ZG-FL
Pogled s prozora II
Pogled s prozora
Pozdrav Michaelu
Trakošćan II
Vodene igre
Duhovi
Studena
Arhiva Mix I
Hipodrom
Odlazak
Tik-Tak
Foto manipulacija
Oblaci
Monza 2005
C/B svijet
Ozbiljnost
Špancirfest 2006
Veliki tabor
More '06-Šibenik
More '06-Akvarij
More '06-Vodice
Maribor
Drveni post
Product photo
Interijer
Plitvička jezera
ZG Aeromiting
Rastoke
Koncertne
Izlet u prirodu
Ptičja gripa
Zakaj volim Zagreb..
Trakošćan
Bundek-novo ruho
33. INA Delta-II
33. INA Delta-I
Šetnja uz nasip
ZG Balon
Street Race VG 06
World Press Photo
Promenada
Animal instinct
Nebeska paleta
U susret 402 SR
Varaždinu na placu
ZG Auto show 2006
Buđenje proljeća
Banner trade
http://img164.imageshack.us/img164/7085/banner7fy.jpg
RSS Moj RSS
Brojač posjeta
447604
Index.hr
Nema zapisa.