Izbornik
NaslovnicaPredgovorSavjetiInfoWallpapers
Blog - siječanj 2009
četvrtak, siječanj 29, 2009

ReFoto je novi mjesečni fotografski časopis srpskog izdavača koji se pojavio na našim kioscima. Ali časopis nije nov, jer u susjednim državama izlazi već osam godina. Cijena je 30kn.


Refoto.co.yu

Nisam ga još kupio ali nadam se da će biti bolji od Digital Photo Magazinea koji se konstantno ponavlja i koji loše cjenika naziva vodičima za kupnju ili FotoMaga za kojeg ne znam da li uopće još izlazi i koji je imao tako kvalitetan uvez da se raspao nakon 2 listanja. Ostali su nam još preskupa originalna izdanja raznih foto časopisa koja kod nas iz nekog razloga imaju cijenu od 70, 100 i više kuna.

Na njihovom webu sam našao članak o autorskim pravima, ali se na žalost ne može primijeniti i kod nas jer se odnosi na srpske zakone. Ali sama fotografija je jedinstveni jezik, pa će nam svima biti jasna :-)

UPDATE: Tisak se očito nije najbolje pripremio, pa je prodaja ograničena brojem komada i prodajnim mjestima. Kolega sa news grupe se potrudio i objavio ta prodajna mjesta, ali samo za Zagreb. To su Rooseveltov trg, Teslina lokal, Dubrovnik istok i zapad na Trgu Bana J.Jelaćića, Frankopanska, Črnomerec, Britanski trg, Mažuranićev trg, Trešnjevački trg i Ozaljska.


Ključne riječi: refoto, časopis, magazin

ico @ 12:06 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
utorak, siječanj 27, 2009

Pala je i Francuska. Jedini imamo sve pobjede do sada, a vjerujem da će tako ostati i nakon finala.


U to ime, evo jedne arhivske....
Ključne riječi: sport, rukomet, duvnjak, svjetsko prvenstvo 2009
ico @ 22:02 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
ponedjeljak, siječanj 19, 2009

Zbog vremenskih neprilika propao nam je izlet na Plitvice, pa smo odlučili skočiti do Trakošćana. Potrpali smo se u Deymosov auto i krenuli do već spomenutog dvorca. Putem smo naravno morali stati da si Sonic i Fotoholik pročiste pluća, da se napoji auto i nahrane gladni fotografi. Nakon brojnih bolnih zavoja u kojima se Blackwoodovo tijelo na zadnjem sicu bacalo po Sonicu i meni, stigli smo do već dva puta spomenute destinacije.

Nismo napravili 50 m od parkirališta i već je krenulo fotkanje. Vadili su se stativi, fleševi, transmiter, padale su razne ideje. Tema: umlati snijeg. Ja odustajem nakon par serija dok štreberi Sonic i Fotoholik traže savršeni kadar još dugo. Vjerojatno se isplatilo, ali ja nisam imao živaca za to.

Klik na fotke za veću rezoluciju

Taman kad smo trebali krenuti dalje, Black wood je spazio list u snijegu koji ga je fascinirao i uz koji je proveo puno vremena. U pomoć mu naravno priskaču S i F sa fleševima na stativima i ostaju tamo još dugo.Deymos i ja se odvajamo i krećemo prema jezeru. Na putu su mi za oko zapeli ovi motivi.Kod jezera se konačno skupljamo i okidamo par fotki dvorca, da bi se uskoro opet posvetili umlaćivanju snijega na čuđenje slučajnih prolaznika.Jezero je uglavnom zamrznuto, pa je bilo dosta hrabre ekipe koja je smjelo kročila po snijegu i ledu iako je na nekim dijelovima bilo dosta velikih rupa u ledu. Bilo je čak i pokušaja vožnje biciklom.Ostatak ekipe opet zastaje na jednom dijelu 100 godina, a ja sam odlazim kako bi okinuo dvorac u snijegu. Ovaj motiv mi je već malo dosadan, pa radim glupave kadrove.Vraćam se na mjesto gdje sam ih ostavio, a oni naravno još uvijek tamo stoje, ali bez Sonic koji se negdje zagubio. Iz nekog razloga Fotoholik dolazi na „super“ ideju da bi ga mogli zgrudati i to uslikati. Tako ničim izazvan, Blackwood uzima grudu snijega, Deymos lovi Fotoholikov grč dok ga oplete snježna torta, a ja to sve dokumentiram. Tako je krenula igra. U međuvremenu se i Sonic vratio pa smo u punom sastavu razmjenjivali snježne torte i fotkali se. Ne želim niti pomišljati kaj su ljudi koji su prolazili mislili o nama :-)

Kako to biva, nakon dobrog grudanja čovjek ogladni, pa smo skočili u Trgovišće u Se-Mi na zagrebački. Nije bio loš, ali i dalje mi je u Ribiču bolji. Moram napomenuti da je u jelovniku Deymos ugledao hrpu pravopisnih grešaka, pa je spojio svoju ljubav prema fotografiji i prema 'rvackom jeziku, pa je uslikao taj jelovnik i uskoro očekujemo tu fotku na nepismeni.bloger.hr


Ključne riječi: trakošćan, dvorac, snijeg, zima, grudanje


ico @ 19:13 |Komentiraj | Komentari: 22 | Prikaži komentare
nedjelja, siječanj 18, 2009

Evo male najave kako smo danas proveli dan kod Trakošćana.


Klik na fotku za veću rezolucijuKljučne riječi: snijeg, zima, grudanje, župa
ico @ 21:50 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
petak, siječanj 16, 2009Da ne objašnjavam, prenosim kompletan mail:


We couldn't ask for a better community. In the week or so since our last email, the outpour of support has exceeded our wildest expectations. Your efforts, such as starting savejpg.com, writing blog posts, commenting on Twitter and Flickr, and generally making your voices heard, have provided exciting new opportunities for us.

We're thrilled to say that because of you, we have multiple credible buyers interested in giving JPG a home. We will be keeping the site up after all, and hope to have a final update in the next week or so on who the acquirer will be. Thank you for making all of this possible.

Laura Brunow Miner
Editor in Chief

Dakle lova će se skupiti i JPG će nastaviti sa djelovanjem.


Ključne riječi: jpg magazine
ico @ 13:45 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
utorak, siječanj 13, 2009

Ima plina, nema plina. Dogovorili smo se, nismo se dogovorili. Da li će se kućanstva isključiti ili ne. Situacija se mijenja iz satu u sat.

Ključne riječi: plin, vatra, plinska kriza


ico @ 19:34 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
ponedjeljak, siječanj 12, 2009

Pred Božić 2008. sestra je pod bor dobila malu Maju koja nas sve uveseljava zadnju godinu dana. Od prvih dana kada je izgledala kao mali Indijanac do nedavno napunjenog prvog rođendana kada je napravila prve korake. Nevjerojatno je kako se te male bebe u tako kratkom periodu od malih krhkih bića  pretvore u zvrkove koji sami hodaju, urliču, jedu, smiju se i upijaju sve ostale životne stvari.

Klik na fotku za veću rezoluciju
Ključne riječi: maja, portret, beba, djeca

ico @ 19:09 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
nedjelja, siječanj 11, 2009

Ostalo par fotki na curinom filmu, pa sam to malo ispucao. Aparat je EOS 300V sa 17-40 i 70-200 na Ilfordu FP4 plus.

ico @ 18:57 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
srijeda, siječanj 7, 2009

Počastio sam se još jednom Apple slasticom. Ovaj put je riječ o iPodu Nano-Chromatic. Ovaj ljepotan dolazi iz zadnje generacije iPoda i izrađen je od aluminija i stakla. Kapacitet od 8Gb je sasvim dovoljan za jednu pristojnu muzičku kolekciju. A naravno možete ga napuniti i sa filmovima i fotkama koji će na malom 2“ ekranu izgledati sasvim solidno iako nisam baš toliki frik da bi nešto na tome stvarno i pogledao. Zvuk je više nego zadovoljavajući, a navigacija krajnje jednostavna što mi je posebno drago dok vozim.

Zahvaljujući ugrađenom akcelerometru možete ga protresti kako bi napravili Shuffle ili ga možete zarotirati kako bi gledali fotke i filmove ili čak zaigrali igrice.
Novost je i opcija Genius koja radi Playliste pjesama iz vaše kolekcije koje se „slažu“.
Naravno ja sam od 9 ponuđenih boja izabrao srebrnu koja uz crnu nije toliko napadna kao ostale.

Klik na fotke za veću rezoluciju

Ključne riječi: Apple, iPod nano chromatic, mp3


ico @ 19:22 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
subota, siječanj 3, 2009

Kako nas naš vrijedni Sonic početkom svake godine izaziva da prolistamo arhivu od prošle godine, tko sam ja da to odbijem. Evo mog presjeka 2008. Bilo je tu putovanja, sporta, životinja, kućnih eksperimenata, prirode...


ico @ 16:40 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
petak, siječanj 2, 2009

Financijsku krizu sam danas osjetio i u svijetu fotografije. Naime stigao mi je mail „JPG Magazine says goodbye“. Vjerujem da je većina ljubitelja fotografije upoznata sa ovim časopisom, sa foto zajednicom i fotografskim webom. Sve to je bio JPG Magazine, a sada se zbog financijskih teškoća gasi 05.01..


Nadam se da ovo neće biti konačno nego samo privremeno gašenje i da ćemo opet moći uživati u hrpi kvalitetnih fotografija.


Prelistajte arhivu pa se podsjetite starih brojeva.


Ključne riječi:
JPG Magazine


ico @ 15:18 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
četvrtak, siječanj 1, 2009


ico @ 00:01 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
Aktualne izložbe

Planovi... / U pripremi...
>>Arhiva
2010
Festival Musica Maxima 2
Decorum II
Oldtimeri - Kockica 2010.
Ušće Mure u Dravu
Gibonni - Toleranca Tour
Drift trening
James Cannon - Tituš
Monique design
XC Sesvete
Tea i Preze
Alfa film studio
Medveščak:Graz99ers
MSU i Avenue Mall
Decorum I
Maja - razno
Bambi Molesterts
Noć muzeja
Cahayabox
Zagrebancije III
Zagrebancije II
2009
7D - prvi video
Jose Carreras i gosti
James & Liam
Dinamo:Temišvar
Medveščak:Jesenice
Medveščak:Olimpija
Medveščak:Linz
Nije beba, curica je
Bajaga
Tommy Emmanuel
Medveščak:Red Bull
Diana Krall
Plesni studio Spin vol.3
Dinamo:Ajax
Plesni studio Spin vol.2
Medveščak:Graz 99ers
Plesni studio Spin vol.1
Medveščak:Villach
Repriza
Oldtimeri - Kockica
Dubrovnik
Široko široko
Croatian Drift Challenge II
ZOO vol. ...?
Maja raste dalje
28. Buzetski dani 2009.
16.nagrada Stubičkih toplica
Aeromiting Zagreb 2009.
Bale
Caritas
Dinamo:Pyunik
Hanžekovićev memorijal 2009.
Irska
 -Dublin
 -Howth
 -Donegal
 -Kylemore Abbeys
 -Connemara
 -Galway
 -Cliffs of Moher
 -Killarney
 -Ring of Kerry
 -Kenmare
 -Cork
 -The Rock of Cashel
 -Kilkenny
 -Powerscourt waterfall
 -Intro
Zagrebačkim ulicama
Kapljice
Lučko
Varaždiranje
Aeromiting Varaždin
Croatian Drift Challenge 09
Medvedgrad
Biker
Dani Dubrave 09 - Auto slalom
Festival vatrometa 09 - Bundek, jezero
Festival vatrometa 09 - FER
Festival vatrometa 09 - Bundek, nasip
Oldtimeri kod HNK
Kodo bubnjari
36. Croatia Delta Rally - Laz 1
36. Croatia Delta Rally - Bundek
Igra s rasvjetom
Majčin dan 2009
Gornjogradske Zagrebancije
James, Ric i Liam - Zagreb
James, Ric i Liam - Zaprešić
James, Ric i Liam - Varaždin
Proljeće
Oldtimer sajam - Strmec
Maja u bio parku Divlje vode
Auto slalom - Velesajam
Stari znanac
James Cannon & The Sinners
Speed day - Grobnik
Vinska apstrakcija
Batman vs. Scarecrow
ZG Indoors 2009.
Zimske radosti - Trakošćan
Plinska kriza
iPod Nano
2008
Sljeme u snijegu
Pro Taekwondo - Druga runda
Pro Taekwondo
Dinamo:Spartak
D700 + 70-200 f/2.8 VR
D700 + 24-70 f/2.8
Cibona:Olympiacos
Maja-nastavak
Automobile Lobotoma #1
Jesenski trakošćan 08
Hrvatska:Andora
Nikon D700 - Samples I
Autoslalom "INA nagrada 2008"
Aeromiting Lučko 2008
Dinamo:Sparta
15. nagrada Stubičkih toplica
3. XCC Jaska 2008.
GO 2008.
 - Rotterdam
 - Zandvoort
 - Amsterdam arena
 - Zaanse Schans
 - Utrecht
 - Artis ZOO
 - Alkmaar
 - Avioni
 - Bruxelles 08
 - Gay parada 08
 - Amstel 08
 - Amsterdam 08
Priroda i društvo II
Priroda i društvo
ORC Karlovac
Beč: Panorame
Beč: Svadba
Beč: Šetnja gradom
Beč: Nogometno ludilo
Dani Dubrave 08 - auto slalom
Kuhinjski session
Trešnja i ostalo
Nogometni turnir Vrtuljak
35. INA Delta BI12
35. INA Delta BI9
35. INA Delta BI8
Kuhinja
Lord of the dance
Srednji vijek
Dinamo - Rijeka
Animal Instinct III
Ručni rad
Cvjećarnica
Maslačci
Klompen
Duh u kući
Bicikl
Vrijeme je za desert
Hugo XX
Konji,ovce i ostalo
Fire eater
Monstrum
Planeti
ZG Auto show 2008.
ORC: Čazma
Pictionary
Ususret ZG Auto showu
Daj si natoči
Makro i f/1.4 igrarije
Zagreb Indoors 2008
Pomrčina Mjeseca
Snježna kraljica-atmosfera
Snježna kraljica-cilj
Snježna kraljica-staza
Money, money, money
Plamteća flaša
Upoznajmo:Petra Glebova
Svjetlosne igre
Samoborski fašnik 08
Plamen II
Živo biće na Marsu
Voda na Marsu
Dimna zavjesa II
Bled i Bohinj
Plamen
Heineken
Šah mat
Maja
Plastiša II
Plastiša
Zimski ugođaj
Foto izazov 2007
2007
Par prigodnih
Dinamo-HSV
Carreras, Bolton i Cetinski
Jesenski Trakošćan
Prsten/Srce
Budo gala
Qarz 2x8s-1M
Maksimirska bajka
Shaolini (F)
Preponsko jahanje
Pogled s Lotršćaka
Šibenik
Fotomaraton
Bruxelles
Marken
Amsterdam: ZOO
Amsterdam: Amstel
Amsterdam: Arhitektura
Špancirfest 2007
Munjevito
Amsterdam: Ljudi
Amsterdam: Intro
More '07
Splash!!!
Dimna zavjesa
Prinove u ZOO-u
U kuhinji...
3D fotke
Festival vatrometa
Dani Dubrave 07 - auto slalom
Viteški turnir
Dosada
34. INA Delta II
34. INA Delta I
SP Stolni tenis
Delirijum tremens
Vjenčanje
Opatija
Jurin slalom
Animal instinct II
Hokej: HRV-TUR
C/B portreti
Hipodrom II
Arhiva Mix III
Track & Drift day
Macro-micro
Nogomet: Din-Haj
Meduza
Pogled s prozora IV
Tenis:ZG IndoorsCB
Tenis: ZG Indoors
Fašnik-pripreme
Pogled s prozora III
Powerball
Old school aparat II
Top 5 za na zid
Vatromet
2006
U magli
Zimske radosti
1.HNL-dvorana
Cibona-Maccabi
Zlatna pirueta
Teksture
James Brown
Rukomet: ZG-FL
Pogled s prozora II
Pogled s prozora
Pozdrav Michaelu
Trakošćan II
Vodene igre
Duhovi
Studena
Arhiva Mix I
Hipodrom
Odlazak
Tik-Tak
Foto manipulacija
Oblaci
Monza 2005
C/B svijet
Ozbiljnost
Špancirfest 2006
Veliki tabor
More '06-Šibenik
More '06-Akvarij
More '06-Vodice
Maribor
Drveni post
Product photo
Interijer
Plitvička jezera
ZG Aeromiting
Rastoke
Koncertne
Izlet u prirodu
Ptičja gripa
Zakaj volim Zagreb..
Trakošćan
Bundek-novo ruho
33. INA Delta-II
33. INA Delta-I
Šetnja uz nasip
ZG Balon
Street Race VG 06
World Press Photo
Promenada
Animal instinct
Nebeska paleta
U susret 402 SR
Varaždinu na placu
ZG Auto show 2006
Buđenje proljeća
Banner trade
http://img164.imageshack.us/img164/7085/banner7fy.jpg
RSS Moj RSS
Brojač posjeta
447604
Index.hr
Nema zapisa.